Luitko nämä jutut Niinistön ja Trumpin kohutapaamisesta? Näin konservatiivimedia uutisoi lehdistötilaisuuden tapahtumat – "Se on ihan eri todellisuus"

Pöllöraati: Niinistön ja Trumpin tapaaminen ja Postin toimitusjohtajan irtisanoutuminen 15:59

Presidentti Sauli Niinistön ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaamisesta Valkoisessa talossa on uutisoitu laajalti, mutta uutisointi on ollut Yhdysvalloissa varsin kaksijakoista.

Kotimaisissa medioissa kohu alkoi jo tapaamisen ensi hetkiltä, kun Trump ryöpytti mediaa virkarikostutkintaan liittyneiden kysymysten jälkeen. Tunteiden purkaus sai jatkoa lehdistötilaisuudessa, josta Trump yllättäen poistui Niinistö kannoillaan.

Konservatiivimedia kiinnitti kuitenkin huomionsa eri tapahtumiin kuin Suomen lehdistö tai liberaali lehdistö Yhdysvalloissa.

Huomenta Suomen Pöllöraadissa vieraillut Helsingin Sanomien toimittaja ja pitkään Yhdysvalloissa asunut Laura Saarikoski kertoo kiinnittäneensä huomiota konservatiivimedian uutisointiin Yhdysvalloissa.

– Se on ihan eri todellisuus kuin mitä me olemme katsoneet viime päivinä.

Saarikoski kertoo esimerkkeinä muun muassa The Wall Street Journalin ja Fox Newsin uutisoinnin.

The Wall Street Journal pääkirjoituksessaan arvostelee sitä, että joku ylipäänsä vuotaa Trumpin keskusteluja Ukrainan presidentin kanssa julkisuuteen.

Fox News taas otsikoi tämän koko Niinistö-Trump-lehdistötilaisuuden sillä, että Trump kutsui Bideneita kivikoviksi konniksi ja keskittyi jutussaan siihen, mitä nämä (Bidenit) ovat Ukrainassa tehneet.

Katso koko Pöllöraati yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat