Lue tästä helpot vinkit parempaan elämään

Pilateksen ja syvävenyttelyn opettamiseen erikoistunut hyvinvointiguru Fatima Witick kertoo, kuinka elät terveempänä ja pidempään. Ota nämä helpot vinkit osaksi elämääsi jo tänään!

1. Liikunta

Liikunnan pitää olla osa elämää, ei vain kaksi kertaa vuodessa aloitettava kuuri. Aloituksessa on kuitenkin muistettava olla lempeä. Jos treenaa liian kovaa, immuniteetti laskee.

Kun syksyn liikuntainnostus iskee, iskee myös yleensä ensimmäinen flunssa-aalto. Ihmiset vain pahentavat sitä ryntäämällä väsyneenä salille tekemään rankkoja treenejä.

Kannattaa tähdätä siihen, että treenaaminen olisi koko ajan tasaista ja lempeää. Ei haittaa, vaikka välillä liikkuisi rankemmin, mutta kukaan ei kestä sitä, että käy koko loppuelämänsä päivittäin sekä body pumpissa että spinningissä.

Ei tarvitse olla huippu-urheilija pysyäkseen terveenä eikä jokaisen treenin jälkeen tarvitse olla kuolemankielissä. Kävelyllä voi hoitaa kuntoa, kun se on reipasta eikä maleksimista. Joskus riittää, että kävelee portaat ja tekee vatsa- ja selkälihasliikkeitä kotona 10 minuutin ajan. Siivoaminenkin on liikuntaa.

2. Uni

Jos ei nuku tarpeeksi, immuniteetti laskee. Toisinaan väsymys tulee viipeellä, ja jos on rasittunut, nukkuu huonosti. Yöllä heräileminen on myös ylikunnon merkki. Ylikunto puolestaan liittyy liikaan treenaamiseen.

Lepo on tärkeä osa hyvinvointia. Sen kautta palautuu, ei vain liikunnasta vaan myös jokapäiväisestä olemisesta. Joskus on hyvä nukkua myös pidempään. Eli ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, vaikka ei viikonloppuna nousisi jo arkiaikaan ylös.

3. Ruokavalio

Mielestäni kannattaa syödä kaikkea vähän, eikä mitään liikaa. Vaikka joogaan, en ole vegaani, ja voin myös ottaa lasin punaviiniä tai suklaata. Kunnon tavallista kotiruokaa olisi kuitenkin hyvä oppia valmistamaan itse, sillä valmisruoissa on paljon suolaa. Ja pitäisi syödä ainakin yksi lämmin ateria päivässä.

Tärkeintä on syödä hyvää ruokaa hyvässä seurassa, eikä ahmia kiireessä jääkaapin ovelta. Työpäivänäkin kannattaa rauhoittua puoleksi tunniksi syömään lounasta.

Wellness-viikolla paremman elämän alkuun

Fatima Witick opettaa kehon huoltamista, paitsi viikoittaisilla tunneillaan, myös ensi vuoden helmikuussa viikon ajan Kanarialla. Jos siis kiinnostuit muuttamaan elämäntapaasi terveellisempään suuntaan, voit napata hyvän startin talvilomasi aikana.

– Wellness-viikot ovat hyvä ponnahduslauta, ja moni elää siellä opittujen asioiden kanssa koko vuoden, Fatima sanoo.

Aamuisin harjoitellaan joogaa ja iltaisin palaudutaan syvävenyttelyllä. Harjoitukset tehdään ulkona, ja päivä on mahdollista viettää lomaillen haluamallaan tavalla. Liikkeelle lähdetään perusteista, joten aiempaa kokemusta ei tarvitse olla.

– Useimpien elämä on muuttunut noiden viiden päivän aikana, joina harjoituksia tehdään.

Harjoitukset ovat hitaita, ja niiden aikana ei hengästy. Lomalla treenaamiseen tulee Fatiman mukaan aivan toisenlainen asenne kuin kotimaassa.

Tietoa Finnmatkojen järjestämästä Wellness-viikosta…

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja