Lucie, 21, pudotti yli 60 kiloa – pysyy hoikkana, vaikka syö edelleen lempiruokiaan

Dieeteille kyytiä - näin onnistut painonpudotuksessa 15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa. Huomenta Suomen vieraana laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Nuori nainen pudotti painoaan yhden ihmisen painon verran. Hän kertoo syövänsä edelleen lähes päivittäin pizzaa ja sipsiä. Miten ihmeessä hän pysyy niin solakassa kunnossa sellaisella ruokavaliolla?

Lucie Hadley kamppaili painonsa kanssa monta tuskallista vuotta. Nuori nainen kertoo The Sunille, että hän oli pitkään myös koulukiusattu pyöreän ulkomuotonsa vuoksi ja joutui siksi myös vaihtaa luokkaa useita kertoja. 

– Joskus vain piilouduin liikuntatunneilla pukuhuoneeseen ja itkin. Itseluottamukseni oli tuolloin aivan pohjamudissa ja kiusaaminen teki kaikesta vain pahempaa, Lucie muistelee raskaita kouluvuosiaan.

Vaatteiden ostaminen oli pahin painajainen – leikkasi kokolaput vaatteista pois

Lucien paino alkoi haitata myös koulun ulkopuolista elämää. Hän esimerkiksi pelkäsi yhteisiä shoppailureissuja äitinsä ja siskonsa kanssa, koska hän oli nuoreen ikäänsä nähden isokokoinen.

– En mahtunut tavallisten vaatekauppojen vaatteisiin, joten ostosreissut päättyivät aina kyyneliin, kun palasin tyhjin käsin kotiin, Lucie muistelee.

– Jopa minun koulupukuni piti valmistaa erikseen, koska edes suurin koko ei mahtunut minulle.

Tilanne johti siihen, että Lucie alkoi vältellä kaikkia sosiaalisia tilanteita. Hän esimerkiksi leikkasi vaatteidensa kokolaput pois, jotta kukaan ei saisi tietää, kuinka isokokoisia vaatteita hän todellisuudessa käytti.

– Painoni oli mielessäni jopa nukkuessani, nainen kertoo.

Elämänrakkaus muutti kaiken – hakeutui vertaisryhmään

Sitten Lucie tapasi poikaystävänsä Samin ja päätti, että ylipainoisena olo sai loppua. Samoihin aikoihin Lucien äiti oli liittynyt Slimming World -laihdutusryhmään ja Lucie päätti seurata hänen esimerkkiään. 

Lucieta huoletti se, kuinka nälkäinen hän tulisi olemaan laihdutusprojektinsa aikana – laihduttajathan syövät vain pupunruokaa, hän ajatteli.

– Olin huolissani myös siitä, että muut tuomitsevat minut siitä, että olin niin lihava siinä iässä, Lucie muistelee.

Kaikki pelot osoittautuivat kuitenkin turhiksi, sillä Lucie huomasi pian, että hän voi syödä lempiruokiaan, vaikka olikin laihdutuskuurilla.

– Perheemme rakastaa spagettia, perinteistä englantilaista aamiaista sekä mausteista currya, jotka maistuvat aivan taivaallisilta. En olisi voinut koskaan kuvitella, että nuo ruoat auttavat minua pudottamaan painoa, Lucie hämmästelee jälkeenpäin. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pudotti yli 60 kiloa reilussa vuodessa

Lucie pudotti reilussa vuodessa yli 60 kiloa. Nykyään kuvissa poseeraa puolet aiempaa pienempi Lucie – häntä tuskin edes tunnistaa samaksi naiseksi. Hän kertoo painavansa tällä hetkellä noin 58 kiloa.

Siron naisen itsevarmuus ja asenne ovat nykyisin aivan toista luokkaa kuin vuotta aiemmin. Aiemmin liikuntaa karttanut nainen kertoo olevansa nykyään intohimoinen liikunnan harrastaja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Lucien aiempi ruokavalio:

Aamupala: Englantilainen aamiainen, eli paistettuja kananmunia, pekonia, makkaroita sekä kahvia ja leipää

Välipala: Skottilaisia kananmunia ja erilaisia makkaroita

Lounas: Kaupasta ostettu voileipä, sipsejä ja limsaa

Välipala: Leivonnainen tai kakku

Illallinen: Pizza kotiinkuljetuksella, hampurilaisia, kanaa ja ranskalaisia

Iltapala: Iso pussi karkkeja

Lucien nykyinen ruokavalio:

Aamupala: Grillattuja vähärasvaisia makkaroita, vähärasvaista pekonia, tomaattia, sieniä ja papuja

Välipala: Hedelmä

Lounas: Itse tehty pastasalaatti

Välipala: Kurkkua tai vegepuikkoja, itse tehty skottilainen kananmuna

Illallinen: Itse tehtyä kiinalaista, currya tai pizzaa sekä Slimming World -sipsejä

Iltapala: Hedelmä, hyytelöä sekä Slimming Worldin runsaskuituinen patukka 

Hänen terveydentilansa on monin tavoin kohentunut lisääntyneen liikunnan ja pudonneen painon ansiosta. Nuori nainen jaksaakin paremmin työssään erityislasten parissa.

– Ennen polveni ja selkäni olivat jatkuvasti todella kipeät. Jopa lattialle istahtaminen oli yhtä taistelua, Lucie kertaa.

Syö edelleen pizzaa lähes päivittäin

Se, mikä on hämmästyttävää, on se, että nainen syö edelleen viisi kertaa päivässä ja hänen ruokavaliostaan löytyy edelleen pizzaa, sipsejä ja muita herkkuja lähes päivittäin.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut ruoan valmistuksen suhteen. Aiemmin Lucie osti lähes poikkeuksetta valmisruokaa ja hänen ruokavalionsa koostui hyvin rasvaisesta ruoasta. Nykyisin nainen valmistaa ruoan itse ja käyttää vähärasvaisia tuotteita ja terveellisempiä vaihtoehtoja.

Nainen pysyy hoikkana myös siksi, että hän on lisännyt kasvisten ja hedelmien määrää, minkä lisäksi hän kuluttaa ylimääräiset kilokalorit harrastamalla liikuntaa säännöllisesti.

Lucie onkin elävä esimerkki siitä, kuinka elämästä ja hyvästä ruoasta voi nauttia myös lihomatta, kunhan muistaa pitää huolen päivittäisestä kalorinsaannista – kohtuus kaikessa!

Jos kuva Lucien aamupalasta ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: The Sun

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat