Löytyykö sinunkin kotoasi mysteerilankoja? Hyödynnä ne näin

Pyöriikö kotonasi ”mysteerilankakeriä”? Lue kuinka hyödyntää nurkkiin jääneet vanhat langat.

Moni on aloittaa neulomisen tomerasti syksyisin, mutta harrastus unohtuu jossain vaiheessa. Vuosien varrella kotiin saattaa kertyä lankakerien jämiä, joiden kanssa neuloja voi olla avuton. Mistä tietää millainen puikko langoille sopii? Mitä langanpätkistä voi tehdä?

– Yksi tapa on tietenkin ottaa mysteerilangat mukaan lankakauppaan, vertailla muihin lankoihin ja ottaa siitä vähän vinkkiä, että millainen puikko olisi sopiva, Lankamaailman markkinointipäällikkö Elina Urmas sanoo.

Urmas sanoo, että neulomisen iloja on vapaus revitellä miten vain. Hän sanoo, että jämälankoja ei kannata käyttää mihinkään sellaiseen, missä neulomisjäljen tiheydellä on väliä. Jämälangoista ei siis kannata välttämättä neuloa sukkia tai pipoa.

– Niistä voi tehdä värikkään ja ihanan tuubihuivin, jossa väri vaihtuu aina, kun yksi lanka loppuu. Onhan siinä tosin aika paljon lankoja pääteltäväksi, Urmas naurahtaa.

Jos jämälankoja on paljon, voi kerätä kaikki saman sävyiset yhteen ja valita niiden lisäksi lankakaupasta yhden yhdistävän pohjalangan. Urmas sanoo, että pohjalanka voi toimia vaikka tuubihuivissa yhdistävänä tekijänä ja jämälangoista saa erikokoisia ja -sävyisiä raitoja.

Lue myös:

    Uusimmat