Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Löytyykö sinun keittiöstäsi? Tätä luonnon antibioottia kannattaa nyt syödä!

Julkaistu 15.10.2013 08:50

Syksyn ja talven tullen vastustuskykyä voi parantaa syömällä esimerkiksi herkullisia sipuleita.

Sipuli on tärkeä aines niin kotikeittiöissä kuin huippuravintoloissakin. Suomalaiset ahmivat sipulia vuosittain yli 5,2 kiloa henkeä kohden ja syystäkin: erilaiset sipulit antavat nimittäin paitsi vastustamatonta makua ruokiin, edistävät ne myös tutkitusti terveyttä. Sipuli on Suomen neljänneksi suosituin vihannes heti kurkun, tomaatin ja porkkanan jälkeen.

Antibioottinen sipuli ehkäisee sairauksia

Hyvän makunsa lisäksi sipuli tekee hyvää myös terveydelle!

Tutkimusten mukaan sipulit osana monipuolista, kasvispainotteista ruokavaliota alentavat veren kolesterolitasoa, vahvistavat immuunijärjestelmää ja auttavat jopa ehkäisemään syöpä- ja sydän- ja verisuonisairauksien kehittymistä. Tutkimustulokset ovat myös osoittaneet, että säännöllisesti sipuleita ja valkosipulia syövät ihmiset sairastuvat muita harvemmin erilaisiin syöpäsairauksiin.

Mikä sitten tekee sipuleista terveellistä syötävää? Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan sipulien terveysvaikutukset aiheutuvat niiden sisältämistä orgaanisista rikkiyhdisteistä ja flavonoideista. Sipulit sisältävät muun muassa voimakasta antioksidanttia kversetiiniä.

Sipuleiden sisältämä allisiini puolestaan vaikuttaa antibioottisesti. Sipulia onkin kautta aikain käytetty bakteerien tuhoajana, heikentyneen vastustuskyvyn kohentajana ja ruoansulatuksen parantajana.

Herkullisia sipulireseptejä:

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Käytätkö kelta- vai punasipulia? Terveyspommista paljastui uutta tietoa – yksi sipuli ylitse muidenTutkijat ylistävät: Tämä edullinen terveyspommi on suoliston suosikki – syötkö sinä?Kolme aliarvostettua raaka-ainetta: Hyödynnä ruokakauppojen edulliset vitamiinipommit!Ruoat, joita jokaisen kannattaisi syödä enemmän – huikeat terveyshyödyt!Mansikoita kannattaisi syödä nyt joka päivä – tässä syyTässäkö uusi superruoka? Enemmän antioksidantteja kuin mustikoissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa