Lotta Hintsa pääsi legendaarisen lehden malliksi – kaunottaren erityinen toive hyväksyttiin: "Pyysin, että niitä ei oteta pois"

Lotta Hintsa haastattelussa 3:21
Lotta Hintsa voitti Miss Suomi -tittelin vuonna 2013. Sittemmin hän on tehnyt uraa ammattilaistason kiipeilijänä.

Lotta Hintsa pääsi Sports Illustrated -lehden uimapukumalliksi.

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa, 33, tekee historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen, joka poseeraa kuuluisan Sports Illustrated -lehdessä uimapukumallina.

Hintsa kertoo MTV Uutisille päässeensä lehteen mukaan lehden päätoimittajan vinkistä. Hintsa oli seurannut lehteä ja sen vetovoimaisia malleja jo vuodesta 2010 lähtien. Vuorikiipeilijä alkoi seuraamaan myös lehden päätoimittajaa Instagramissa, joka vinkkasi hänelle yksityisviestillä tulevasta mallihausta.

– Satuin kommentoimaan lehden päätoimittajan Insta Storieen sydänemojiella. Hän otti yhteyttä, että heillä on haku päällä ja sanoi: Olet upeat, mutta ennen kaikkea olet huimapää, joten hae, Hintsa kertoo.

Vuorikiipeilijä ennätti mukaan mallihakuun viimehetkillä. Pian hän pääsi ryhmäcastingiin, jonka jälkeen hänet valittiin lehden malliksi.

– Siitä viikon päästä oli jo kuvaukset Dominikaanisessa tasavallassa. Se ilmapiiri mikä siellä on, oli ihan mieletön. Ei ihme, että tulee hyviä kuvia, sillä niille malleille tulee niin hyvä fiilis kuvauksissa. Siellä oli ihan huippuammattilaiset. Monia kuvauksia olen käynyt mutta siellä oli erilaista.

Hintsalla oli erityinen pyyntö omiin kuviin.

– Pyysin, että ei photoshopata. Minulla on esimerkiksi vitiligo ja pyysin, että niitä ei oteta pois. Meikkiä oli myös tosi hillitysti, missä itse viihdyn.

Lehti on tullut maailmalaajuiseen jakeluun. Hintsa ei vielä tiedä, mitä uutta kuvaukset voivat tuoda elämään.

– Olen saanut todella positiivista palautetta. Tänään on lehti itsessään julkaistu. Saa nähdä mitä siitä tulee.

Viikonloppuna vietetään lehden lanseerausjuhlia Miamissa. Hintsalle vuorikiipeily menee juhlimisen edelle.

– Kiipeily on ykkösprioriteetti ja katsotaan mihin omat fyysiset rajat vedetään. Miamissa olisi ollut lanseerausviikonloppu ja juhlia, mutta minulla on treenileiri ja olen luvannut, että yhdetkään treenit ei mene välistä.

Hintsa sairasti hiljattain koronan, joten hän ei ole vielä täydessä treenikunnossa. Hän kertoo olevansa nyt lähdössä treenileirille Ranskaan.

– Olisi ollut kuvioita, mutta oli korona ja todettiin anemia ja sen hoitoa. Siihen meni kaksi ja puoli viikkoa. Koronan takia ei voi mennä sykkeet niin koville.

Lue myös:

    Uusimmat