Lotta Harala vuodattaa kyyneleet silmissä: "Nyt huomaan, että on iso joukko, jotka haluavat lyödä lyötyä"

Aitajuoksija Lotta Harala on avautunut tunteistaan kyyneleet silmissä muutama päivä sen jälkeen, kun hänen saamansa dopingtuomio tuli julki.

Harala, 28, antoi Espoon GP-kisoissa 5. elokuuta näytteen, joka sisälsi piristeeksi luokiteltua 5-metyyliheksaani-2-amiinia (1,4-dimetyylipentyyliamiini). Hän sai kolmen kuukauden toimintakiellon, joka oli jo päättynyt tammikuussa ennen kuin tapaus kerrottiin julkisuuteen.

Haralan mukaan kyse oli epäpuhtaudesta hänen käyttämässään kreatiinivalmisteessa. Hän kertoi tilanneensa eri merkin tuotetta kuin normaalisti, kun hänen normaalisti käyttämänsä kreatiini oli loppunut varastolta.

Haralan dopingtuomiota on puhuttavana tapauksena käsitelty paljon mediassa. Monet urheilijakollegat ovat tukeneet Haralaa, ja esimerkiksi entinen kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen jakoi sosiaalisessa mediassa pitkän päivityksen, jossa hän korosti, että tapauksessa ei ole kyse huolimattomuudesta vaan huonosta tuurista.

Kämäräinen otti kantaa myös ikävään palautteeseen ja "kirjoitti että kivittäminen ja keljuilu on yksiselitteisesti väärin". 

Harala jakoi Instagramin tarinaosiossaan otteen Kämäräisen julkaisusta ja jakoi perään kuvia itsestään itkuisena.

 – Luulin todella, että kun saa kertoa kaiken ulos, helpottaa. Ihmiset tietävät koko totuuden ja koko taakka putoaa harteilta. Nyt huomaan, että on iso joukko ihmisiä, jotka haluavat lyödä lyötyä. He onnistuvat, Harala kirjoitti.

– Heti perään haluan kiittää teitä kaikkia 99,9 %, jotka ymmärrätte kaiken ja olette tukena! Helposti heikkona hetkenä miettii, että mitä jos joku edes epäilee jotain. Ja se ajatuskin saa mut pois tolaltani. Onneksi faktat ovat esillä ja kaikki, jotka ne lukee, tietävät koko totuuden. Pointti siis, kiitos teille, Harala jatkoi. 

Lue myös:

    Uusimmat