Lotta Harala ja Kristian Pulli kilpailevat Ruotsi-ottelussa kesken koronakaranteenin – näin valmennuspäällikkö perustelee tilannetta: "Olen saanut kymmenen lääkärin lausunnon"

21:06
Ruotsi voitti viime vuonna yleisurheilumaaottelun miehissä ja naisissa.

Yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaottelu järjestetään vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta Tampereen Ratinassa syyskuun 5.-6. päivä. Mukana kilpailemassa ovat myös aituri Lotta Harala sekä pituushyppääjä Kristian Pulli, vaikka näiden koronakaranteeni ei ole ehtinyt päättyä.

Harala ja Pulli kilpailivat Tukholman Timanttiliigassa elokuun 23. päivä, jonka myötä 14 päivän karanteeniaika ei ehdi tulla täyteen ennen kaksikon kilpailuja Ruotsi-ottelussa. Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari-Niemi Nikkola vahvisti, että urheilijoille on räätälöity erityisjärjestelyt.

– Olemme asiantuntijoilta ja epidemiologeilta saaneet sellaisen viestin, että näiden kahden urheilijan kohdalla testaukset suoritetaan nyt keskellä viikkoa. Se antaa luotettavamman tuloksen kuin tuoreeltaan maahantulon jälkeen. 13 päivän karanteeniaika on riittävä ja he voivat tulla suoraan kilpailupaikalle osallistumaan lajeihin, Niemi-Nikkola kertoi MTV Urheilulle.

– Riski tartuttavuudelle on kymmenen karanteenipäivän jälkeen erittäin pieni. Tästä olen saanut kymmenen lääkärin lausunnon, mukaan lukien HUS:in Asko Järvisen.

Harala ja Pulli eivät majoitu hotellissa muun joukkueen vahvuudessa, vaan saapuvat kilpailupaikalle suoraan karanteenista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja