Loppuviikko tarjoaa aurinkoa ja ruskaa parhaimmillaan – lokakuun lämmölle ennuste tarjoaa märän ja kolean käänteen

3:53
Loppuviikosta luvassa lämpöä ja aurinkoa, mutta kuukausiennuste vetää maton jalkojen alta – lokakuu täynnä sateita ja kylmyyttä.

Loppuviikkona saadaan nauttia oikein hienoista ruskakeleistä, kunhan aurinko pääsee paistamaan, lupailee MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykangas.

Harmaata tunnelmaa luo kolea ja kostea pohjoisvirtaus, joka näyttäytyy laaja-alaisena pilviverhona. Yksittäisistä sadekuuroista huolimatta päivästä on tulossa selkeästi edellispäivää kuivempi.

Pakkasen puolelle mentiin viime yönä Länsi- ja Pohjois-Lapissa. Muaalla massa ollaan oltu 5:n ja 10:n asteen välillä. Maan länsipuoliskolla sää näyttää kuivalta, joskin pilviseltä. Selkeämpää on läntisillä merialueilla ja Suomenlahdella.

Itäosassa maata on paikoin sadekuuroja. Pilvipeite antaa paikka paikoin periksi ja aurinko pilkahtaa, mutta yleiskuva on kuitenkin pilvinen.

Etelässä elohopea kipuaa yli kymmeneen asteeseen, mutta muualla maassa jäädään sen alapuolelle.

Pohjoisessa Suomessa aurinkoa voidaan odottaa läntisen Lapin alueella, idempänä Lapissa ollaan pilvien alla ja myös vettä voi ripotella.

Yöt lähtevät selkenemään ja kylmenemään ensi yöstä eteenpäin. Maan keski- ja pohjoisosissa mennään laajasti pakkasen puolelle ensi yönä, mutta iltapäivällä pikkuhiljaa lämpenee.

Loppuviikolla ulkoilukelit suosivat ja iltapäivät lämpenevät. Paikoin mennään 15:n asteen vaiheille ja auringonpaistettakin riittää eri puolille maata.

Videolta voit katsoa lisää kuukausiennusteesta, joka tarjoaa lokakuulle melkoisen päinvastaisen arvion kuin viime viikon ennuste:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja