Suomalainen Kirsi kertoo paniikista Tukholmassa: Ihmiset lähtivät vyörymään vastaan ja päin

Tukholmassa oleva silminnäkijä kertoo STT:lle olleensa matkalla tavaratalo Åhlensin alapuolella olevalle metroasemalle, kun väkijoukko hänen edessään kääntyi ympäri ja alkoi juosta.

– Koko massa kääntyi toisinpäin. Se oli aika erikoinen hetki, kun ihmiset olivat menossa yhteen suuntaan ja sitten kaikki kääntyivät ympäri, Kirsi kertoi STT:lle puhelimessa. Hän halusi esiintyä vain etunimellään.

– Ihmiset lähtivät vyörymään vastaan ja päin. Kaikki juoksivat paniikissa.

Kirsi oli lastensa kanssa noin 50 metrin päässä tavaratalosta noin kello 15 paikallista aikaa. Viranomaiset saivat tiedon väkijoukkoon ajaneesta kuorma-autosta 14.53. Kirsi sanoo, ettei nähnyt tapahtumaa tai kuorma-autoa.

Hänen mukaansa paikalle ei syntynyt ruuhkaa, sillä ihmiset lähtivät juoksemaan moneen eri suuntaan. Kirsi sanoo, ettei ensin tiennyt, mitä oli tapahtunut.

– Väkijoukko paljasti, ettei sinne kannata mennä. Sanoin lapsille, että nyt käännytään. Käännyttiin tietämättä, mitä oli tapahtunut.

Paikalle tuli pian hälytysajoneuvoja ja tapahtumapaikan yläpuolella lensi helikopteri, Kirsi kertoo. Hän otti lastensa kanssa taksin, sillä he olivat olleet matkalla laivaan.

Lue myös:

    Uusimmat