Lomasää: Suomi ja Välimeri Euroopan kuumimmat lomakohteet

Euroopan lämpimimmät lomasäät löytyvät nyt Suomesta ja Välimeren alueelta.

Suomi on nyt Euroopan lämpimimpien paikkojen joukossa.

– Länsi-Eurooppaan matkustavien kannattaa ottaa mukaan sateenvarjo ja lämmintä puettavaa, sillä ainakin aluksi siellä on viileää. Takuuvarmaa aurinkoa löytyy Espanjan Aurinkorannikolta sekä Italiasta. Sen sijaan itäisellä Välimerellä Kreikan ja Turkin ympäristössä pyörii matalapaineen keskus ja se aiheuttaa alueelle sade- ja ukkoskuuroja. Pilvisyys on siellä lomakohteissakin runsaampaa useina päivinä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Espanjassa ja Italiassa mitataan suomalaisittain hellelukemia, mutta itäisellä Välimerellä lämpötilat voivat jäädä ajoittain parinkymmenen asteen tuntumaan.

Loppuviikolla Länsi- ja Etelä-Eurooppakin vähitellen poutaantuvat ja lämpenevät laajalti 30 asteeseen. 

Meriveden lämpötila Välimerellä on noin 20 asteessa, mutta rannikoilla on paikoin jo lähes 25 asteen lukemia. UV-indeksi alueella on 8-10 eli auringossa voi palaa jo alle puolessa tunnissa.

Mustanmeren alueelle ja Bulgariaan on luvassa ajoittain rankkojakin ukkossateita.

Yhdysvalloissa Keskilännessä on tornadovaara ja sinne ennustetaan erittäin suuria rakeita. New Yorkissa tulee tänään rankkoja sateita. Arizonassa ja Texasissa puolestaan hikoillaan yli 45 asteen lukemissa.

Meksikon etelärannikolle on iskemässä trooppinen myrsky. Myrskyn ei ennakoida voimistuvan hurrikaaniksi asti.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolta.

Katso videolta maailman sää.

Uusimmat