Lomaparatiisi suljettiin Etelä-Kiinassa kesken kuuman matkailusesongin – syynä yksittäiset koronatapaukset

Etelä-Kiinassa sijaitseva lomakaupunki Sanya päätettiin sulkea koronatapausten takia, uutisoi uutistoimisto Reuters. 

Etelä-Kiinassa Hainanin saaren eteläkärjessä sijaitseva ja upeista hiekkarannoistaan tunnettu Sanyan lomakaupunki on päätetty sulkea. Siitäkin huolimatta, että tällä hetkellä saaren suosituimmassa lomakohteessa on parhaillaan käynnissä  matkailusesonki. 

Kaupungin lock down alkoi sen jälkeen, kun viranomaiset totesivat kaupungin koronatilanteen olevan ”erittäin vakava”. 

Toimenpiteitä ihmisten liikkumisen rajoittamiseksi aloitetiin paikoin kuitenkin jo torstaina. Perjantaina kaupungissa suljettiin Reutersin mukaan joitakin tax-free-ostoskeskuksia. Myöhemmin yökerhoja, baareja ja elokuvateattereita alettiin sulkea.

Kaupungissa kymmeniä tuhansia turisteja

Reutersin tietojen mukaan on epäselvää, milloin kaupungin rajoituksista luovutaan. Apulaispormestari He Shigang kertoi Kiinan yleisradioyhtiö CCTV:lle, että kaupungissa on viikonloppuna ollut 80 000 turistia. 

– Kannustamme ihmisiä ja turisteja ymmärtämään ja antamaan tukensa tilanteelle, viranomaisten lausunnossa todetaan.

Perjantaina kaupungissa ilmoitettiin 263 koronatapauksesta. Lisäksi viranomaisten kertovat löytäneensä omikronmuunnoksesta alavariantin, BA.5.1.3.:n. 

Jotta saaren lomaparatiisista voi lähteä, ihmisen tulee saada PCR-testillä kaksi negatiivista tulosta, jotka on otettu 48 tunnin sisällä. 

Kiina on tunnettu nopeista ja rajuista liikkeistään rajoitusten suhteen

Vaikka koronatapauksia on Kiinassa raportoitu vähän maan väkilukuun nähden, maa on tunnettu sen kireistä ja nopeista koronarajoituksista.

Maa pyrkii nollatoleranssiin, jolloin maassa ryhdytään koviin toimiin vähäistenkin koronatapausten takia paikallisten epidemioiden hillitsemiseksi. 

Sanyan kaupungille ja koko Hainanin saarelle lock down on liiketoiminnallisesti paha takaisku.

Kiina yrittää tukahduttaa koronaa kovin ottein – Suomen-pääkonsuli kertoo, miten rajoitukset näkyvät Shanghaissa 3:35
Kiina yrittää tukahduttaa koronaa kovin ottein – Suomen-pääkonsuli kertoi keväällä, miten rajoitukset näkyivät tuolloin Shanghaissa

Lue myös:

    Uusimmat