Shanghaissa pääsee puistoon ilman koronatestiä – Kiinassa koronarajoitusten höllentäminen jatkuu

Kiinassa koronarajoitusten höllentäminen jatkuu laajojen rajoituksia vastustaneiden mielenosoitusten jälkimainingeissa. Nyt väkiluvultaan maan suurin kaupunki Shanghai kertoi poistavansa osan rajoituksistaan, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Shanghaissa ei maanantaista eteenpäin vaadita negatiivista koronatestiä julkisilla kulkuvälineillä matkustamiseen tai puistoissa käyntiin, kaupunki tiedotti sunnuntaina. Tiedotteen mukaan rajoitusten "optimointia ja muuttamista jatketaan" tilanteen ja kansallisten linjausten pohjalta.

Kiinan suurimmista metropoleista myös Pekingissä, Shenzhenissä ja Kantonissa on viime päivinä höllennetty rajoituksia.

Pekingissä osassa asuinkerrostaloissa on ilmoitettu, että positiivisen koronatuloksen saaneet voisivat eristäytyä omassa kodissaan karanteenikeskuksen sijaan, kertoo Financial Times.

Viikko sitten viikonloppuna Kiinassa puhkesi tiukkaa koronapolitiikkaa vastustavia mielenosoituksia. Avoimet mielenosoitukset kommunistihallintoa vastaan ovat äärimmäisen harvinaisia Kiinassa.

Mielenosoitukset hiljentyivät alkuviikosta lisääntyneen poliisipartioinnin myötä.

Uutisaamu 29.11.2022: Kiinan koronaprotestointi yltyy – mihin se voi johtaa? 

9:22

Kiinan johto ei ole kertonut virallista kantaa rajoitusten höllentämisestä

Kiinaa johtavan kommunistisen puolueen politbyroon pysyvä komitea ei ole virallisesti ottanut kantaa rajoitusten höllentämiseen.

Torstaina Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tapasi Kiinan presidentti Xi Jinpingin. EU-virkailijoiden mukaan Xi oli sanonut Michelille kiinalaisten olevan turhautuneita kolme vuotta jatkuneen koronaepidemian takia.

Kiina on pitkään noudattanut niin sanottua nollakoronapolitiikkaa, jossa tartunnat pyritään lopettamaan täysin. Sen vuoksi miljoonat ihmiset ovat olleet kuukausikaupalla eristettyinä koteihinsa ympäri maata, kun laajoja koronasulkuja on määrätty jopa suurkaupunkeihin.

2:43
Huhtikuussa ihmiset huutelivat ikkunoissa ja sadat koronapositiiviset nukkuivat eristyskeskuksissa – videot näyttävät Shanghain asukkaiden karun arjen lockdownissa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja