Mainos

Lomalta halutaan nyt lunta ja rauhaa – Syötteellä ne tulevat kaupan päälle

Suomen eteläisin tunturialue kansallispuistoineen tarjoaa ainutlaatuiset puitteet turvalliseen ja aktiiviseen lomailuun.

Lumilajien ja lappifiiliksen pariin haluaville Syöte on sijainniltaan otollinen. Etelä-Suomesta katsottuna Suomen eteläisin tunturialue on puolimatkassa pohjoisen keskuksiin verrattuna. Lento- ja junayhteyksin saapuville Oulun lentoasemalta on suora SyöteExpress-yhteys (2h) tunturiin.

Syötteen matkailualueella talviaktiviteetit painottuvat tykkylumiseen tunturiin ja ulkoilmaan – omasta tilasta ei tule puute. Rinteessä viihtyville löytyy kaksi vierekkäistä keskusta, Iso-Syöte ja Pikku-Syöte, joissa on tarjolla kymmeniä huippukuntoisia rinteitä. Rinteissä nähdään niin lumi-ilottelevia perheitä, sporttirinteistä vauhtia hakevia aktiivilaskijoita kuin puuterilumesta nauttivia freeride-intoilijoita. Iso-Syöte SnowParkin puolella laskijoita haastaa Suomen pisin parkki

Hoidettuja hiihtolatuja Syötteellä on kymmenien kilometrien verran, mutta aina tarvitse edes vetäistä monoja jalkaan löytääkseen lumen tarjoamat huippuhetket. Fatbike-retki narskuvalla lumella, lumikenkäily valtavien tykkylumipuiden keskellä tai matka huskyjen vetämässä reessä kuuluvat ihan yhtä lailla Syötteen tarjoamiin tähtihetkiin.

Matkailukeskuksen vieressä sijaitseva Syötteen luontokeskus on väylä monelle Syötteen kansallispuiston reitille. Esimerkiksi Teerivaaran 4,5 km lumikenkäilyreitti korkeuseroineen on hyvä sykkeennostattaja ja päiväretkikohde. Luontokeskukselta alkaa lisäksi lähes 40 kilometrin verkosto huollettuja talvipyöräilyreittejä, joiden varrelta löytyy mukavia tulentekopaikkoja. Sähköavusteisella fatbikella maisema vaihtuu kuin huomaamatta.

Boutique-majoitusta tunturin huipulla

Finland’s Best Ski Boutique Hotel -palkinnon kahdeksan kertaa voittanut Tunturihotelli Iso-Syöte on avautunut uudistuneena parin vuoden takaisen tuhoisan tulipalon jälkeen. Iso-Syötteen huipulla sijaitsevassa hotellissa lomaa voi viettää esimerkiksi maailman 4. romanttisimmaksi huoneeksi valitussa Kotkanpesä-sviitissä (55 m²). Vierailijoiden iloksi boutique-hotelliin avattiin syyskaudella hemmotteleva Arctic Spa -kylpyläosasto.

Lisää persoonallisuutta on tarjolla Iso-Syötteen rinteiden juurelle viime kaudella avautuneessa KIDE Hotellissa, joka on täynnä hauskoja, aktiiviselle lomailijoille suunniteltuja yksityiskohtia. Tilavissa huoneissa retkivarusteet saa sujautettua tilanteesta riippuen joko sänkyjen alta löytyviin säilytyslokeroihin tai kuivauskaapin lämpöön. Huoneen hyvin varustellun keittiön yhdistelmäuunissa voi lämmittää ruoan tai paistaa vaikka pannukakun!

Hotelli Pikku-Syötteen miljöössä majoittuu isompikin perhe, jopa oman saunan tai poreammeen kera. Ski-in hotellin pihasta pujahtaa suoraan rinteeseen tai hiihtoladuille. Sisäaktiviteettivalikoima takaa tekemistä huonommallekin säälle, sillä pingis- ja biljardipöydät, leikkitila, kuntosali ja pallopeleihin sopiva urheilusali ovat hotellivieraiden käytössä.

Syötteen keskusvaraamon kautta on vuokrattavissa lähes 200 mökkiä ja huoneistoa. Valikoima kattaa niin tunnelmallisia erämökkejä kuin luksusluokan kohteita rinteiden ääreltä – ja kaikkea siltä väliltä. Muutamissa kohteissa tunturia voi ihailla ulkoporeammeen lämmöstä: ei muuta kuin pipo päähän ja pakkasiltojen revontulia katselemaan.

Syötteellä aktiviteetit alkavat suoraan ulko-ovelta ja palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Suomen eteläisin tunturialue aktivoi lomalaisia monella tapaa. Tutustu Syötteeseen: www.syote.fi

Lue myös:

    Uusimmat