Lola Odusoga osasi puolustautua jo lapsena rasistisilta kommenteilta – valmissanainen nuori neiti sai sättijänsä hiljaiseksi nerokkaalla tokaisulla

14:29
Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa Lola Odusoga – näin 18-vuotias Miss Suomi kommentoi tuolloin haastattelussa

Takavuosien Miss Suomi Lola Odusoga on puhunut avoimesti julkisuudessa siitä, kuinka on joutunut kohtaamaan elämänsä varrella rasismia.

Lola Odusoga vieraili MTV3-kanavan Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa puhumassa muun muassa missivuosistaan ja siitä, minkälaisia ennakkoluuloja hän on joutunut kohtaamaan uransa varrella. 

Pian tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Odusoga kruunattiin Miss Suomeksi. Kisojen jälkeen Odusoga matkusti Yhdysvaltoihin ja siellä hänet valittiin kolmanneksi Miss Universumi -kisoissa, joka on harvinaista koto-Suomessa.

Tuolloin ikää Odusogalla oli 18 vuotta.

Odusoga nousi kruunauksen jälkeen rytinällä otsikoihin ja pian nuoresta naisesta nousi suoranainen ilmiö, jota kutsuttiin ”Lola-buumiksi”. Kaikki halusivat olla jollain tavoin menestyksessä mukana.

Toimittaja Toni Immonen on kiinnostunut tietämään, oliko Odusoga heti sinut asian kanssa.

– En todellakaan ollut. Olin lähtenyt sillä agendalla missikisoihin mukaan, että haluan tehdä paljon töitä. Ei edes ehtinyt ajatella, minkä takia niitä töitä oikein tulee ja miksi jokainen haluaa tehdä minun kanssa niitä. Kyllä se on vaatinut sellaisen kymmenen vuotta, että tajusi, minkälainen se show silloin oikein oli.

Nerokas lause

Odusoga avautuu haastattelussa myös siitä, kuinka on kokenut ikänsä olevan jollain tavalla vääränlainen. Sen hän on pystynyt kääntämään kuitenkin vahvuudeksi.

– Olen aina ollut jollain tavalla vääränlainen. Olen kääntänyt sen kuitenkin vahvuudeksi ja olen alkanut puhumaan julkisuudessa tärkeistä asioista, enkä ole vastaillut vaan esimerkiksi suhdekyselyihin.

Odusoga joutui kuulemaan kommentteja missiaikoina esimerkiksi siitä, kuinka hänellä olisi liian paksut reidet. Odusoga kertoo, että tuolloin hänen oma epävarmuutensa ei kuitenkaan ollut reidet.

– Mun ongelma oli hiukset. Mietin, että onko ikinä kruunattu missiä, joka pitää hiuksiaan kiinni. Lopulta hyväksyin sen, että mulla on afro. Olen pikkuhiljaa opetellut hyväksymään asioita itsessäni ja tämä on yksi niistä, Odusoga toteaa Immoselle.

Odusoga on joutunut kokemaan urallaan ja sen ulkopuolella myös rasismia. Lapsena valmissanainen Odusoga sai sättijänsä hiljaiseksi yhdellä lauseella.

– En tiedä, olinko edes koulussa vielä, mutta vastasin ihonväristä kyselijöilleni, että isäni veti minut pöntöstä alas. Se lause veti heidät hiljaiseksi ja sai miettimään jotakin, Odusoga toteaa.

Miten Lola Odusoga reagoi, kun hänen eteensä läväytetään haastattelu hänestä itsetään 25 vuoden takaa? Katso yltä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja