Näin rajun rasismin kohteeksi Lola Wallinkoski on joutunut

Vuoden 1996 Miss Suomi Lola Wallinkoski (o.s. Odusoga) kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille, miten kovia hän joutui kokemaan Miss Suomena.

Tänä vuonna Miss Suomeksi kruunattiin pitkän tauon jälkeen eksoottinen kaunotar. Sara Chafak vakuutti jo aiemmin MTV3.fin Viihdeuutisille, että hän ei ole erityisemmin kokenut rasismia Suomessa. Toisin on Lola Wallinkosken kohdella.

Lola Wallinkoski (o.s. Odusoga) kruunattiin Suomen kauneimmaksi naiseksi vuonna 1996. Samana vuonna Lola edusti Suomea Miss Universum -kilpailussa, missä menestyksekäs kaunotar kruunattiin maailman kolmanneksi kauneimmaksi naiseksi. Menestyksestä huolimatta Lola vastaanotti herjaavia kirjeitä.

– Eniten koin rasismia kirjeiden kautta. Minulle lähetettiin muun muassa kuvia vaaleista tennistytöistä. Kuvan perusteella ei voinut sanoa, oliko tyttö suomalainen vai ei, mutta viesti oli selvä, sillä kuvaan oli kirjoitettu: "Hänkin olisi parempi edustaja". Tämmöistä ihan naurettavaa, millään muulla ei ollut väliä kun sillä, että mulla ei ollut siniset silmät ja vaaleat hiukset, Lola kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Lola myöntää, että kirjeiden sisältö oli varsin raakaa missiuraansa aloittelevalle nuorelle neidolle.

– Olihan siellä tosi raakaakin materiaalia, hakaristikirjeitä ja k-18-lehdistä leikattuja kuvia. Onhan se aika heviä 18-vuotiaalle, Lola miettii.

Lola ei muista sen enempää käsitelleensä palautteita. Sen sijaan nainen laittoi saamansa kirjeet laatikkoon, jossa ne edelleen, 16 vuoden jälkeenkin ovat tallella.

– Siellä laatikossa ne ovat edelleen, jonain päivänä avaan ne kaikelle kansalle ja sitten saavat ihmiset pitää hauskaa. Säilöin ne, sillä ihmiset jotka eivät ole koskaan kokeneet minkäänlaista kiusaamista tai rasismia eivät osaa ajatella, millaista se voi olla. Miten hölmöjä juttuja ihmiset toisilleen lähettävät, sanovat tai tekevät Se on myös suuri hauskuus julkaista kirjeet, ainakin osittain.

Subilla tiistaisin kello 21.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat