Lola Odusoga on Suomen ensimmäinen tummaihoinen Miss Suomi – pelkäsi vihaajia ja kiusaajia: "En olisi uskonut, että puhuisin erilaisuudestani vielä tänäkin päivänä"

Googlen data paljastaa: Lola Odusogan vartalo kiinnostaa 6:54
Googlen data paljastaa: Lolu Odusogan vartalo kiinnostaa

Lola Odusoga kertoo, että astellessaan julkisuuteen 18-vuotiaana, hän pelkäsi kiusaajia ja vihaajia. 

Lola Odusoga, 43, valittiin Miss Suomeksi vuonna 1996. Hän on ensimmäinen tummaihoinen missivoittaja Suomessa. Odusogan isä on nigerialainen. 

Valinnan jälkeen alkoi kiivas keskustelu Odusogan etnisestä taustasta. Tuolloin, 90-luvulla aika oli vielä hyvin erilaista, mitä nykyään. Odusoga kirjoittaa nyt Instagram-päivityksessään siitä, että vaikka aikaa on kulunut, niin kyseinen aihe puhuttaa edelleen. 

– Palataan siihen, mistä kaikki alkoi. Siihen, kun esiinnyin ensimmäistä kertaa televisiossa, Suomen neito -kilpailu vuonna 1995. Tulin 2. sijalle. Helppo huomata minut? Kyllä, eri väriä, eri tyyliä. 

Odusoga kertoo olleensa tuolloin 18-vuotias ja intoa täynnä siitä, että sai esiintyä televisiossa ja eri tapahtumissa. Tärkeimpänä päämääränään hänellä oli suoriutua kunnialla tehtävistään. Samaan aikaan hän tunsi kuitenkin suunnatonta epävarmuutta. Hän pelkäsi sitä uutta maailmaa, johon oli astumassa. 

– Minulla oli omat sisäiset ongelmat ja epävarmuuteni. Epäilyt kaikesta, myös itsestäni. Pelkäsin vihaajia ja kiusaajia. En ollut todellakaan valmis puhumaan ihonväristäni, suurimmasta heikkoudestani, Odusoga kirjoittaa englanniksi. 

– Se jatkuu edelleen. Se ei ole koskaan lakannut. En olisi uskonut, että puhuisin erilaisuudestani vielä tänäkin päivänä. En olisi uskonut maailman muuttuvan näin hitaasti. 25 vuotta olen puhunut asiasta ja vaikkei se ole ollut helppoa, niin jatkan edelleen siitä puhumista. Sanan erilainenkuulin lapsena ja jos totta puhutaan, niin edelleen. En ole koskaan yrittänyt tai halunnut olla, mutta siitä huolimatta olen ollut. Sinä joko pidät tai et siitä, mutta voit olla huomioimatta sitä, Odusoga lopettaa kirjoituksensa. 

Odusogan päivitys on kerännyt kannustavia kommentteja. 

– Erilainen, paras tapa olla, Michelle "Minttu" Murphy-Kaulanen kirjoittaa. 

– Erilaisuus on upeaa, seuraaja ylistää. 


Lue myös:

    Uusimmat