Kaksi Kalajoen onnettomuudessa kuolleista veljeksiä – isoveli toimi turma-auton kuljettajana

Tältä näytti Kalajoen onnettomuuspaikalla 1:08

Kalajoen turmassa henkensä menettänyt kuljettaja ja toinen kuolleista matkustajista olivat veljeksiä, kertoi rikoskomisario Jan Sormunen STT:lle aamupäivällä.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla kolme nuorta miestä on kuollut ja yksi loukkaantunut vakavasti ulosajossa. Neljän paikkakuntalaisen nuoren auto suistui rajusti Ylivieskantieltä aamuyöllä.

Kuljettaja oli Sormusen mukaan syntynyt vuonna 2000, eli hän oli täysi-ikäinen. Kyydissä olleet olivat alaikäisiä, kaikki syntyneet vuonna 2001.

Tieltä suistunut auto on merkkiä Mercedes-Benz ja valmistettu 2000-luvulla.

Onnettomuuden uhrien omaisille järjestettiin Sormusen mukaan kriisiapua heti lauantaiaamuna.

Nuorten ajoneuvo suistui rajusti tieltä aamuyöllä yhden jälkeen Kalajoella Tyngän kylän lähistöllä. Henkilöauto oli ajautunut loivasti vasemmalle kaartuvalla tieosuudella pientareelle, minkä jälkeen se törmäsi peltoliittymärumpuun ja ajautui noin viisikymmentä metriä ulos tieltä ojaan katolleen.

Sormusen mukaan poliisi ei havainnut turmapaikan tutkinnassa tiellä jarrutusjälkiä.

Ulosajossa vakavasti loukkaantunut nuorukainen saatiin irrotettua takapenkiltä. Yksi turma-autossa olleista, takapenkillä henkensä menettänyt matkustaja, ei Sormusen mukaan käyttänyt turvavyötä. Muilla turvavyöt olivat kiinni.

Auto oli turman sattuessa matkalla Kalajoen suunnasta Ylivieskan suuntaan. Nopeusrajoitus onnettomuuspaikalla on poliisin mukaan 100 kilometriä tunnissa.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeistä kuolemantuottamuksista sekä törkeästä vammantuottamuksesta. Poliisin mukaan toistaiseksi ei osata arvioida, onko kuljettajaa syytä epäillä myös rattijuopumuksesta.

Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi tutkivat tapausta.

Poliisi kertoi, että ulosajon syytä ei ole toistaiseksi saatu varmistettua. Rikoskomisario Sormusen mukaan tietoon ei ole tullut, että jokin toinen ajoneuvo olisi ollut osallisena ulosajoon.

Lue myös:

    Uusimmat