Isän ohitusyritys vastaantulevien ohituskaistalla johti turmaan Viitasaarella – pieni lapsi loukkaantui vakavasti

Toinen Viitasaaren liikenneonnettomuudessa perjantaina iltapäivällä vakavasti loukkaantuneista on lapsi.

Poliisin mukaan Viitasaarella Keski-Suomessa tapahtuneessa onnettomuudessa oli osallisena kolme ajoneuvoa.

Linja-auton, kuorma-auton ja henkilöauton kolari sai alkunsa, kun henkilöauton kuljettaja yritti ohittaa, kertoo Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Ari Rutanen. Ohitusta hän yritti vastaantuleville tarkoitetulla ohituskaistalla.

Kuorma-auton kuljettaja ehti havaita vastaan tulevan ja ohitusta tekevän henkilöauton. Kuorma-auton kuljettaja yritti väistää oikealle. Henkilöauto törmäsi väistöstä huolimatta ensin kuorma-auton takakulmaan ja sen jälkeen Onnibusin linja-autoon. Onnibus suistui tien oikealle puolelle ojaan.

Seitsemän loukkaantui – kaksi vakavasti

Linja-auto ja kuorma-auto olivat pelastuslaitoksen mukaan ajamassa pohjoiseen, kun taas henkilöauto oli matkalla etelään.

Poliisin mukaan onnettomuudessa loukkaantui ainakin seitsemän henkilöä. Vakavasti loukkaantui isä ja hänen alle kouluikäinen lapsensa, joista molemmat olivat ohitusta yrittäneessä henkilöautossa. Loput loukkaantuneet olivat linja-auton kyydissä.

Rutasen mukaan poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena. Henkilöauton kuljettaja on ainut, jota epäillään.

Kolaripaikka suoralla tieosuudella

Nelostien liikenne ruuhkautui onnettomuuden jälkeen Viitasaaren seudulla. Valtatien liikenne oli turman jälkeen kokonaan katkaistuna noin kello 18.30 asti.

Kolari tapahtui palomestarin mukaan melko suoralla tieosuudella noin sata metriä Muikunlahdentien risteyksestä pohjoiseen.

Poliisin tiedotteen mukaan ajo-olosuhteet olivat huonot. Tien pinta oli poliisin mukaan liukas ja alueella oli pimeää. 

Ilmatieteen laitokselta taas kerrottiin perjantai-iltana, että Viitasaaren seudulla oli kolarin tapahtuma-aikaan normaali ajokeli ja pikkupakkasta.

Onnettomuuteen johtaneesta tilanteesta kertoi ensimmäisenä tarkemmin Keskisuomalainen.

Juttua korjattu 3. joulukuuta 2023 kello 11.56: Pakettiauto korjattu kuorma-autoksi.

Päivitys kello 13.46: Lisätty STT:n tiedot asiasta. Henkilöautossa loukkaantuivat isä ja alle kouluikäinen lapsi.

Lue myös:

    Uusimmat