Mainos

LM: Vangeilla riittäisi opiskeluintoa, jos olisi mahdollisuuksia – "haluan muuttua"

Vankien mahdollisuuksissa suorittaa opintoja on vielä paljon parannettavaa, kertoo Lännen Media.

Vankiloissa on joka päivä 200–300 vankia, joilla peruskoulu on jäänyt kesken. Viime vuonna vain kolme prosenttia vangeille järjestettävästä koulutuksesta oli perusopetusta, kertoo Länenn Media.

Lähiopetus auttaisi vankeja, koska monella heistä on usein oppimisvaikeuksia. Pienet opetusryhmät hankaloittavat opetuksen järjestämistä vankiloissa.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan ammattiopintojen rahoitusjärjestelmää olisi uusittava ja vangeille taattava oma erillisrahoitus koulutukseen. Siinä pitäisi huomioida ryhmien pienuus ja vaihtuvuus.

Itä- ja Pohjois-Suomen vankiloissa on parannettu mahdollisuutta lukio-opintoihin etäopetuksella Oulun aikuislukiosta. Siellä opiskeluinto on Lännen Median mukaan etelän ja lännen vankiloita suurempi. Esimerkiksi Sukevan vankilassa vangeista peräti 20–25 prosenttia opiskelee. Valtakunnan keskiarvo on kahdeksan prosenttia.

Pitkää tuomiota istuva Stepan Erikkilä kertoo Lännen Median haastattelussa Sukevan vankilassa, että suorittaa nyt avoimessa yliopistossa kauppatieteen opintoja.

– Haluan muuttua parempaan suuntaan ja kehittyä. Minulla on täällä arjessa kaksi tukipylvästä: opiskelu ja urheilu, hän sanoo haastattelussa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.