LK: Tornion Kaakamossa kaivinkoneen kauha osui lentopommiin – "Jos pommi olisi räjähtänyt, olisivat ikkunat rikkoutuneet 600 metrin säteellä"

1:02
Puolassa sukeltajat yrittivät viime vuonna purkaa toisen maailmansodan aikaista räjähtämätöntä pommia.

Tornion Kaakamossa kaivinkoneen kauhaan osui räjähtämätön sodanaikainen lentopommi, uutisoi Lapin Kansa.

Räjähtämättä jäänyt saksalainen lentopommi löytyi joesta.

– Yksi naapureista tekee ruoppauksia tuossa rannassa. Noin puolen päivän aikana lähdin ulos katsomaan, että mitä se kuljettaja piippaa siellä joella, siinä oli muutama muukin jo tullut paikalle, lähistöllä asuva kyläläinen kertoo Lapin Kansalle.

Kaivinkoneen kauhan osuttua pommiin soitettiin poliisille. Muutaman tunnin kuluttua paikalle saapui myös puolustusvoimien joukkoja.

– Pommi oli säilynyt vahingoittumattomana. Meidän kyläläisten onni oli se, ettei siinä ollut sytyttimiä paikallaan. Puolustusvoimilta todettiin, että jos pommi olisi räjähtänyt, olisivat ikkunat rikkoutuneet 600 metrin säteellä ja sirpaleet olisivat lentäneet noin kilometrin päähän.

Pommi painoi arviolta noin 250 kiloa. Lapin kansan mukaan paikallinen perimätieto kertoo, että pommi on tuotu aikanaan paikalle sillan räjäyttämistä varten. Kyläläisen mukaan pommin päällä oli maata noin puoli metriä.

– Sanoivat, ettei pommia oltu pudotettu lentokoneesta, vaan se oli tuotu paikalle kuljettamalla.

Pommi on siirretty pois löytöpaikaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja