Pikkuleijonat karkasi voittoon päätöserässä – näin MM-kisojen avausottelu eteni

Suomi aloittaa jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksen torstaina ottelulla Slovakiaa vastaan. MTV Sport seuraa kello 13.30 alkaneen ottelun etenemistä.

Ottelutapahtumia:

Kello 15.48: Ottelu päättyy Suomen 5-2-voittoon!

60. min: Maali! Jasperi Kotkaniemi iskee tyhjään maaliin 5-2-osuman!

58. min: Slovakian aikalisä. Hlavaj otetaan pois maalilta, kun Slovakia hakee kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

55. min: Maali! Suomi 4-2-johtoon! Puolustaja Toni Utunen laukoo siniviivan tuntumasta Leijonille tärkeän osuman.

54. min: Leijonilla tukku huippupaikkoja heti ylivoimapelin alukuhetkillä.

53. min: Jäähy Slovakialle. Maxim Cajkovic joutuu ottamaan jäähyn Leijonien pyörityksen aikana.

52. min: Leijonien pyöritys jatkuu ylivoimapelin jälkeen.

52. min: Slovakia täysilukuinen.

50. min: Suomi vuorostaan ylivoimalle, kun Slovakia ottaa rangaistuksen hyökkäyspäässä.

50. min: Leijonat täysilukuinen.

49. min: Leijonilla vaarallinen tilanne. Jesperi Kotkaniemi pääsee alivoimalla puolittain läpiajoon, mutta laukaus menee yli maalin.

48. min: Leijonat alivoimalle.

45. min: Joukkueet jälleen täysilukuiset.

43. min: Molemmille joukkueille jäähyt. Ville Petman ja Olivier Turan bokseihin 2 min istunnolle. Peliä jatketaan tasavajaalla.

42. min: Leijonat herkuttelee hyökkäyspäässä. Hieno syöttelykuvio lässähtää kuitenkin juuri ratkaisevalla hetkellä Slovakian puolustajien purettua kiekon pois maalin edustalta.

Kello 15.11: Ottelun kolmas erä alkoi.

Kello 14.55: Ottelun toinen erä päättyy. Leijonat johtaa 3-2.

40. min: Maali Leijonille! Anton Lundell iskee ylivoimalla Suomen 3-2-johtoon. Todellinen pukukoppimaali 52 sekuntia ennen eräsummeria.

39. min: Leijonat ylivoimalle toisen erän loppuun.

39. min: Vauhdikasta peliä päästä päähän toisen erän lopussa.

37. min: Maali! Slovakia tasoittaa 2-2:een. Slovakialle jo toinen ylivoimamaali. Maxim Cajkovic tuo pelin tasoihin.

36. min: Jäähy Suomelle.

33. min: Maali Slovakialle. Hyökkääjä Oliver Okuliar pääsee karkaamaan nopeaan hyökkäykseen ja laukaus painuu Suomen maaliin. Tilanne on nyt Leijonille 2-1.

31. min: Maali Leijonille! Suomi johtaa 2-0! Niklas Nordgren iskee ylivoimamaalin.

30. min: Leijonat ylivoimalle.

25. min: Leijonien ykköskenttä pyörittää vahvasti Slovakian maalin edustalla. Maalivahti Hlavaj sulkee lopulta kiekon alleen.

21. min: Leijonilla on jälleen erän alussa vaarallinen tilanne Slovakian maalin edustalla.

21. min: Slovakia on jälleen täysilukuinen.

Kello 14.18: Ottelun toinen erä alkoi.

Kello 14.02: Ottelun avauserä päättyy Suomen johtaessa 1-0. Pikkuleijonat lähtee toiseen erään neljä sekuntia yhden pelaajan ylivoimalla.

18. min: Leijonat ylivoimalle. Slovakialaispelaaja saa 2 min estämisestä.

17. min: Leijonilla hyvä hyökkäys. Maalivahti Hlavaj haparoi torjunnassa, kun kiekko pomppaa räpylästä, mutta Slovakian puolustus hoitaa tilanteen.

15. min: Joukkueet täysilukuiset. Pikkuleijonat on nyt selvinnyt kahdesta alivoimapelistä ilman takaiskua.

13. min: Suomelle 2 min jäähy väärästä vaihdosta.

12. min: Slovakia täysilukuinen.

10. min: Suomi ylivoimalle. Slovakialaispuolustaja joutuu ottamaan 2 min jäähyn Suomen pyörityksen päätteeksi.

10. min: Suomella vahvaa pyöritystä Slovakian päädyssä.

6. min: Suomi kestää alivoiman ilman takaiskuja. Slovakialla oli ylivoimalla pari vaarallista tilannetta.

4. min: Suomi saa ottelun esimmäisen rangaistuksen, kun Santeri Salmela ottaa kahden minuutin jäähyn omassa päädyssä.

2. min: Maali Suomelle! Pikkuleijonille huippualku otteluun, kun Leevi Aaltonen nostaa maalin edestä rebound-kiekon maalin perukoille. Suomi johtaa 1-0.

Kello 13.30: Ottelun avauserä käynnistyy!

Kello 13.28: Suomen maalilla torjuu Justus Annunen. Toisessa päässä torjuu Slovakian Samuel Hlavaj.

Kello 13.15: MM-turnaus pelataan tällä kertaa Venäjällä. Pelipaikkakuntina ovat Tseljabinsk ja Magnitogorsk. Pikkuleijonat pelaavat Tseljabinskin B-alkulohkossa, jossa pelaavat Slovakian lisäksi myös kisaisäntä Venäjä, Ranska, Tshekki ja Ranska.

Kello 13.05: Suomen joukkue MM-turnauksen alussa: