Leijonat ratkaisi loppuhetkillä! Näin Venäjä-ottelu eteni

Leijonien EHT-turnaus jatkui lauantaina ottelulla Venäjää vastaan. Leijonat nappasi voiton lukemin 2-1.

Ottelun ratkaisun iski Leijonien kapteeni Jere Sallinen vain kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Leijonien ensimmäisen maalin teki Henri Jokiharju.

Leijonat kohtaa sunnuntaina Tshekin EHT-turnauksen päätösottelussa Ruotsin.

Liveseuranta alla:

3. erä:

Ottelu on päättynyt Leijonien 2-1-voittoon! Maalintekijöinä Leijonilla Jere Sallinen ja Henri Jokiharju! Ville Husso maalilla 31 torjuntaa ja hänet valittiin Leijonien parhaaksi pelaajaksi.

58.02: MAALI!!!! SUOMI 2-1!!! Sallinen tekee maalin vain kaksi minuuttia ennen loppua! Nyt on Venäjä sillassa, tästä on vaikea nousta enää.

57. min: Barabanov ajaa vaarallisesti maalille. Husso kestää edelleen.

56. min: Soshnikovilla avopaikka, mutta Husson räpylä heilahtaa ja Leijonat pysyy pelissä mukana. Tärkeä torjunta!

55. min: Ottelua on jäljellä viisi minuuttia. Pystyykö jompi kumpi joukkueista tekemään maalin vai mennäänkö tänään jatkoajalle?

51. min: Joukkueet täysilukuiset.

49.30: JÄÄHY VENÄJÄLLE: Aleksander Jelesinille kahden minuutin rangaistus ja Leijonat ylivoimalle.

47. min: Leijonat täysilukuinen.

45.38: JÄÄHY SUOMELLE: Sallinen nykäisee Tikhonovin nurin ja saa sen seurauksena rangaistuksen. Venäjälle ylivoima.

42. min: Jere Sallinen tulittaa kovan lämärin kohti Shestjorkinia. Venäläisvahti torjuu kuitenkin loistavasti.

Ottelun päätöserä käynnissä!

2. erä:

Kaksi erää tahkottu Pardubicessä! Leijonille tärkeä tasoitusmaali ylivoimalla Jokiharjun toimesta. Ei ollut paras mahdollinen erä Leijonilta, mutta lukema tulostaululla merkitsee.

38. min: Tämä Leijonien ylivoima ei tuota tulosta ja Venäjä täysilukuinen.

36.00: JÄÄHY VENÄJÄLLE: Jegor Jakovleville pelin viivyttämisestä jäähy ja Leijonille tarjotaan uutta mahdollisuutta maalintekoon.

34.39: MAALI!!! SUOMI 1-1!!! Henri Jokiharju tekee maajoukkueuransa ensimmäisen maalin ylivoimalla! Antti Suomelalta hieno syöttö ja Leijonat tulee tasoihin! Ville Pokalle myös syöttöpiste

32:56: JÄÄHY VENÄJÄLLE: Vladimir Gavrikov saa jäähyn poikittaisesta mailasta ja Leijonille ylivoima.

31. min: Vetoja satelee kohti Hussoa, mutta hän on torjunut toistaiseksi vakuuttavasti.

28. min: Riikola liukuu pahan näköisesti suoraan päin laitaa ja loukkaantuu tilanteessa. Hän on ollut yksi Leijonien parhaista puolustajista harjoitusotteluissa, joten toivottavasti ei käynyt pahemmin.

27. min: Ei onnistu tämäkään ylivoima Leijonilta ja Venäjä täysilukuinen.

25.27: JÄÄHY VENÄJÄLLE: Kirill Semjonov pyyhkäisee jalallaan Hongan nurin ja Leijonat ylivoimalle. Joko nyt onnistuisi ylivoimakin?

24. min: Leijonien kolmosketjulta pitkä hyökkäys Venäjän päädyssä. Kunnon vedot jäävät kuitenkin uupumaan.

21. min: Joukkueet ovat täysilukuiset. Leijonille tärkeä onnistuminen alivoimalla ja Venäjä ei saanut ottelun toista maalia.

Toinen erä käynnissä! Venäjällä vielä minuutti ja 19 sekuntia ylivoimaa.

1. erä:

Ensimmäinen erä pelattu Leijonien ja Venäjän välisestä EHT-turnauksen ottelusta. Venäjä johtaa Gusevin maalilla 1-0.

19.19: JÄÄHY SUOMELLE: Eemeli Suomi menee huitomaan Shestjorkinia näpeille ja Venäjä erän loppuun ylivoimalle.

18. min: Leijonien ylivoima oli tehotonta torstaina ja niin se on toistaiseksi tänäänkin. Henri Jokiharju sai yhden napakan rannelaukauksen maalia kohti, mutta Shestjorkin torjui komeasti.

16.24: JÄÄHY VENÄJÄLLE: Viktor Tikhonov saa korkeasta mailasta jäähyn ja Leijonille tarjotaan maalia ylivoimalla.

14. min: Venäläispelaaja saa hyvästä paikasta laukauksen Hussoa kohti. Leijonien maalivahti kuitenkin torjuu tämän.

11. min: Vielä ei ole Leijonat saanut peliään kunnolla uomiinsa. Igor Shestjorkin saanut seisoskella maalillaan rauhassa.

07.15: MAALI! VENÄJÄ 1-0! Pietarin SKA:n tähtipelaaja Nikita Gusevilta komea rannelaukaus ja se yllättä Husson. Venäjä ansaitusti johtoon. Syöttöpiste Aleksei Bivaltseville.

5. min: Varsin rikkonainen avausvitonen ottelussa. Kummallakaan joukkueella ei vielä huippupaikkoja.

2. min: Ville Husso pääsee välittömästi Leijonien maalilla torjuntatöihin. Husso on yksi Leijonien Pohjois-Amerikasta saapuneista vahvistuksista.

Leijonien ja Venäjän välinen ottelu on käynnissä!

--------------------------------------

Kello 19.14: Joukkueet saapuvat jäälle Pardubicessa. Kansallislaulujen aika.

Kello 19.06: Tämän päivän aikaisemmassa ottelussa Tshekki voitti Ruotsin 3-1.

Kello 18.59: Leijonien ehdottomasti pirteimpiä pelaajia Tshekkiä vastaan oli Toni Rajala. Hän pelaa tänään kakkosketjussa Antti Suomelan ja Veli-Matti Savinaisen kanssa.

61 Juuso Ikonen

Kello 18.51: Tervetuloa liveseurantaan! Leijonat kohtaa lauantai-illan huippuottelussa Venäjän. Ottelu alkaa kello 19.15.