Leijonat vei maali-ilottelun! Näin Ruotsia kuritettiin

Leijonat sai vastaansa Ruotsin Tshekin EHT-turnauksen päätösottelussa sunnuntaina. Leijonat otti Ruotsista 7-3-murskavoiton.

Ruotsi roikkui ottelussa pitkään mukana, mutta Leijonat niittasi ottelun päätösminuutilla vielä kaksi maalia.

Liveseuranta alla:

3. erä:

Ottelu on päättynyt Leijonien upeaan 7-3-voittoon! Aivan upea päätös Tshekin EHT-turnauksessa Leijonille.

59.59: MAALI!!!! SUOMI 7-3!! Tämä on jo nöyryyttävää. Sandell pääsee läpiajoon ja hän tekee ottelun viimeisellä sekunnilla loppulukemiksi 7-3!

59.45: MAALI!!! SUOMI 6-3!! Pokka laukoo kiekon tyhjiin ja ottelu on sillä selvä!

59. min: Tyhjä maali odottaa, mutta Sakari Manninen laukoo tolppaan!

57.55: JÄÄHY SUOMELLE: Kristian Näkyvä saa korkeasta mailasta kahden minuutin jäähyn ja Ruotsille tarjotaan vielä saumaa. Ruotsi ottaa aikalisän.

55.36: MAALI! RUOTSI 3-5! Jonsson Fjällby tarjoilee kiekon Everbergille, joka siirtää lätyn tyhjään maaliin. Ruotsi ei suostu luovuttaman.

52.37: MAALI!! SUOMI 5-2!!! Ruotsilla paha virhe hyökkäyssiniviivalla ja Jormakka karkaa läpiajoon. Kiekko karkaa Jormakalta, mutta se menee silti maaliin. 5-2!

48.10: MAALI! RUOTSI 2-4! Dennis Everberg laukoo vastahyökkäyksestä Ruotsin kavennusosuman. Syöttöpisteet Jonsson Fjällbylle ja Linus Ölundille.

44. min: Salliselle tarjotaan avopaikkaa, mutta Gustavsson saa patjaansa juuri tarpeeksi väliin ja estää maalin syntymisen.

41.42: MAALI!! SUOMI 4-1!! Toni Rajala tekee upean esityön ja Juuso Puustinen pääsee laittamaan kiekon täysin tyhjään maaliin. 4-1!

Ottelun kolmas erä on käynnissä!

Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen:
Husso 12
Gustavsson 17

2. erä:

Kaksi erää pelattu! Husso piti Leijonat toisen erän lopussa kahden maalin johdossa. Palola ja Jokiharju Leijonien maalintekijät toisessa erässä. 3-1-tilanteesta erätauolle.

39. min: Carl Klingberg pääsee yksin läpi Hussoa vastaan. Suomalaisvahti vetää pidemmän korren komealla hanskatorjunnalla.

38. min: Ruotsalaispelaajat heittävät kiekkoa maalille. Husso torjuu jälleen vakuuttavasti.

37. min: Ei ollut tarvittavan tehokasta Leijonien ylivoima. Ruotsi täysilukuinen.

35.25: JÄÄHY RUOTSILLE: Äsken laukonut Andersson ottaa turhautuneena hölmön kampitusjäähyn ja Leijonat ylivoimalle.

34. min: Lias Andersson laukoo suoraan aloituksesta. Husso on maalillaan hereillä ja torjuu.

33.21: MAALI!!! SUOMI 3-1!!! Henri Jokiharju tekee jälleen maalin! Hän pääsee Jonas Enlundin kanssa 2-1-hyökkäykseen ja Enlundin syöttö napsuu suoraan lapaan. 3-1!

32. min: Jormakka kieputtaa maalin ympäri ja laukaus suoraan Gustavssonia päin. Sallista huidotaan mailalla kasvoihin, mutta tämä menee ottelun tuomareilta ohi.

27.21: MAALI! RUOTSI 1-2! Ruotsilla täysi ote pelistä ja se tuottaa tulosta. Rödinin laukaus menee Sandellin selästä maaliin ja Ruotsi tulee maalin päähän. Syöttöpiste Jonathan Anderssonille.

24. min: Ruotsilla pitkä hyökkäys Leijonien päädyssä, mutta kunnon vetoja ei Hussoa kohti tullut.

20.55: MAALI!! SUOMI 2-0!!! Ruotsi sekoilee omalla alueellaan ja Olli Palola pamauttaa Suomelan syötöstä Leijonat heti erän alkuun 2-0-johtoon!

Ottelun toinen erä on käynnissä!

Torjunnat avauserän jälkeen:
Husso 3
Gustavsson 10

1. erä:

Ensimmäinen erä takana Leijonien ja Ruotsin ottelussa! Suomelan maalilla Leijonat johtaa ottelua 1-0. Nyt erätauolle.

17. min: Husso torjuu tällä hetkellä kaikki Ruotsin heppoiset laukaukset. Hussolla vain kolme torjuntaa tähän mennessä, Gustavsonilla kymmenen.

14. min: Leijonat on selkeästi parempi joukkue jäällä tällä hetkellä. Hussolla ei ole ollut turhan paljoa töitä maalilla.

09.21: MAALI!!! SUOMI 1-0!!! Urho Vaakanainen laukoo viivasta ja Antti Suomela siirtää irtokiekon rystyltä maaliin. Leijonat johtaa 1-0!

7. min: Ville Pokalta paha kiekonmenetys, mutta Axel Jonsson Fjällby ei saa avopaikasta maalia. Ville Hussolta hyvä torjunta.

5. min: Sami Sandellilta loistava nosto maalin kulmalta, mutta Ruotsin maalivahti Filip Gustavsson on hereillä ja torjuu yrityksen.

3. min: Leijonat sai muutaman hyvän tilaisuuden ylivoimalla, mutta maalit jäivät uupumaan. Ruotsi täysilukuinen.

01.10: JÄÄHY RUOTSILLE: Anton Rödinille rangaistus mailasta kiinnipitämisestä ja Leijonat heti ylivoimalle.

Ottelu on käynnissä!

-------------------------------------

Kello 19.12: Joukkueet saapuvat jäälle. Kohta on kansallislaulujen aika.

Kello 19.04: Tshekki voitti päivän aikaisemmassa ottelussa Venäjän 2-1 ja pelasi kotiturnauksensa puhtaalla pelillä. Leijonat sijoittuisi voitolla Tshekin EHT-turnauksessa toiseksi.

Kello 18.59: Leijonat sai tänään loistavia uutisia, kun Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ilmoitti tulevansa ensi kuussa pelattaviin MM-kisoihin Tanskaan.

Kello 18.55: Leijonien kokoonpano Ruotsia vastaan:

62 Jonas Enlund - 22 Mika Niemi - 12 Marko Anttila (A)

31 Ville Husso (35 Eero Kilpeläinen)

Kello 18.51: Tervetuloa liveseurantaan! Leijonien EHT-turnaus päättyy kello 19.15 alkavaan otteluun Ruotsia vastaan.