Leijonille tyly tappio jatkoajalla – näin ottelu Valko-Venäjää vastaan eteni

Leijonat kohtasi Valko-Venäjän ensimmäisessä ensi kuun MM-kisoihin valmistavassa ottelussa Turussa. MTV.fi seurasi ottelun tapahtumia verkkosivuillaan.

Ottelu oli ensimmäinen kymmenestä Leijonien pelaamasta ottelusta ennen Tanskassa pelattavia MM-kisoja.

Liveseuranta alla:

Suomi – Valko-Venäjä 2-3 ja. (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Jatkoaika:

MAALI 61.40! 2-3! Valko-Venäjä voittaa Leijonat 3-2-jatkoajan jälkeen. Valko-Venäjän voittomaalin teki Jegor Sharangovich.

JÄÄHY 61.25: Juuso Ikoselle kahden minuutin jäähy ja nyt tarjotaan Valko-Venäjälle mahdollisuus ratkaista tämä ottelu. Samalla Valko-Venäjä ottaa aikalisän.

60. min: Valko-Venäjä pääsee yksin läpi, mutta Kilpeläiseltä upea torjunta ja Leijonat pysyy pelissä mukana.

Hyvin on Valko-Venäjä tänään taistellut. Jatkoaika edessä, joka pelataan kolmella kolmea vastaan.

3.erä:

Ja näin on 60 minuuttia pelattu Marli Areenalla ja ottelu etenee jatkoajalle tilanteessa 2-2. Otetaan pieni tauko ennen jatkoaikaa.

58. min: Valko-Venäjällä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin heittää kiekkoa keskialueelle. Leijonilla ote pelistä ja vain pari minuuttia jäljellä.

JÄÄHY 55.05: Valko-Venäjän Andrei Stepanov saa kymmenen minuutin käytösrangaistuksen suunsoitosta ja lentää sen myötä pihalle. Viidellä viittä vastaan jatketaan.

54. min: Lehtivuoren laukaus napsahtaa ylärimaan. Lähellä käy.

53. min: Seuraavan maalin merkitys on valtava ja se näkyy ottelussa. Enää seitsemän minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä.

50. min: Valko-Venäjällä pitkä hyökkäys Leijonien päädyssä. Kilpeläinen torjuu nyt vakuuttavasti.

47. min: Leijonien ylivoima pyörii kauniisti ja muun muassa Sandellilla on hyvä maalipaikka. Tilanne edelleen 2-2.

JÄÄHY 45.56: Jälleen kerran jäähy Valko-Venäjälle. Nyt olisi Leijonilla mahdollisuus iskeä johtomaali!

45. min: Todella rikkonainen on tämä kolmannen erän alku toistaiseksi ollut. Kilpeläinen joutunut muutamaan otteeseen torjuntatöihin.

42. min: Leijonien dominointi jatkuu. Vetoja satelee välittömästi kohti Valko-Venäjän maalia.

Kolmas erä käynnissä!

Torjunnat toisessa erässä: Kilpeläinen neljä, Kulbakov 25!

2.erä:

Kaksi erää Turussa takana ja tilanne 2-2. Toisessa erässä päärooliin nousivat jäähyt, sillä siinä vihellettiin peräti yhdeksän kahden minuutin jäähyä!

39. min: Aivan toisen erän loppusekunneilla Leijonilla loistava mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Kulbakov torjuu.

JÄÄHY 39.06: Ja taas jäähy. Tällä kertaa Valko-Venäjälle estämisestä. Suomelle 4vs3-ylivoima.

JÄÄHY 38.03: Leijonat ei ehdi kauaa nauttia kahden miehen ylivoimasta. Myttyselle taas jäähy ja hetki mennään neljällä kolmea vastaan.

JÄÄHY 38.00: Kylläpä on rikkonainen erä. Valko-Venäjälle taas jäähy ja Leijonat hetken aikaa kahden miehen ylivoimalla.

JÄÄHY 36.09: Kulbakov siirtää maalia tahallaan ja saa siitä jäähyn. Leijonille tarjotaan jälleen ylivoimaa.

34. min: Leijonien ylivoima pyörii jälleen näyttävästi, mutta Kulbakov kestää.

JÄÄHY 33.30: Leijonat hetkeksi viidellä kolmea vastaan, kun maalintekijä Drozd saa rangaistuksen laitataklauksesta.

JÄÄHY 32.07: Valko-Venäjälle jäähy ja Leijonat pääsee kohta ylivoimalle.

MAALI 30.54! 2-2! Kiekko on maalissa ja Valko-Venäjä tasoittaa. Maalintekijänä Sergei Drozd.

JÄÄHY 30.34: Myttyselle jäähy koukkaamisesta ja se tarkoittaa loppua Leijonien ylivoimalle.

JÄÄHY 29.22: Valko-Venäjä on suurissa vaikeuksissa ja Leijonat jälleen ylivoimalle.

MAALI 28.42!!! 2-1!! Eemeli Suomi siivoaa irtokiekon maalin edestä verkon perukoille ja Leijonat siirtyy ottelussa 2-1-johtoon. Ansaittu johtomaali.

27. min: Eemeli Suomi on nostettu Savinaisen tilalle ykkösketjuun Björkqvistin ja Myttysen rinnalle.

26. min: Tällä kertaa Leijonilta paljon parempaa ylivoimaa, mutta maaleja ei synny.

JÄÄHY 24.19: Tunteet käyvät kuumina! Savinainen ja Valko-Venäjän Khenkel pudottavat hanskat. Molemmat isoista ovista pihalle, mutta Leijonat ylivoimalle, sillä Khenkel sai vielä kahden minuutin jäähyn tappelun aloittamisesta.

24. min: Leijonilta paljon energisempää peliä kuin avauserässä. Kilpeläinen saa seisoskella maalillaan toimettomana.

MAALI 21.50!! 1-1! Santeri Lukka laukoo ja Kulbakovin edessä on niin paljon pelaajia, että kiekko leijuu Valko-Venäjän maalivahdin selän taakse. 1-1.

Toinen erä käynnissä! Nyt tarvitaan Leijonilta pirteämpiä esityksiä.

Avauserän torjunnat: Kilpeläinen kahdeksan, Kulbakov seitsemän.

1.erä:

Summeri soi ja ensimmäinen erä Turussa takana. Leijonilta vaisua pelaamista, mutta eipä Valko-Venäjäkään vakuuttanut. Pidetään pieni tauko.

JÄÄHY 18.38: Leijonat joutuu vielä alivoimalle avauserän lopussa, kun Myttynen ottaa kahden minuutin jäähyn huitomisesta.

17. min: Kilpeläinen torjuu Leijonien maalilla Valko-Venäjän laukauksen. Hetkeä ennne Meskasella loistopaikka, mutta verkko ei vielä heilu Valko-Venäjän maalissa.

15. min: Leijonilta vaisua ylivoimaa. Joukkueet täysilukuiset.

JÄÄHY 13.48: Valko-Venäjälle jäähy ja Leijonat ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle.

13. min: Leijonilla nyt ote, mutta laukaukset eivät yllätä vielä Valko-Venäjän maalia vartioivaa Ivan Kulbakovia.

JÄÄHY 11.11: Molemmille joukkueille jäähy väkivaltaisuudesta. Leijonilta jäähyaitioon Kasper Björkqvist.

MAALI 10.05 0-1: Alexander Pavlovich iskee irtokiekosta Valko-Venäjän johtomaalin siirretyn rangaistuksen aikana. Leijonien on nyt herättävä.

7. min: Peli on ollut toistaiseksi varsin rikkonaista. Kummallakaan joukkueella ei ole ollut vielä kunnon maalipaikkoja.

4. min: Leijonat saa nyt muutamia laukauksia kohti Valko-Venäjän maalia, mutta tilanne säilyy maalittomana.

3. min: Leijonat selvittää alivoiman hienosti.

2. min: Leijonilta hienoa pelaamista alivoimalla ja Valko-Venäjä pysyy poissa maalintekopaikoilta.

JÄÄHY 1.46: Sami Sandell saa ottelun ensimmäisen jäähyn laitataklauksesta.

1. min: Valko-Venäjältä vahva alku ja Leijonien maalilla heti kovaa painetta.

Kiekko putoaa jäähän ja näin ottelu on käynnissä!

---------------------------------------------------------------------------------------

Kello 18.26: Leijonien vuoro luistella Marli Areenan jäälle. Kansallislaulujen aika.

Kello 18.25: Valko-Venäjän joukkue astelee jäälle.

Kello 18.15: Peräti 11 pelaajaa tekee tänään debyyttinsä Leijonien paidassa.

Kello 18.08: Leijonat kohtasi Valko-Venäjän edellisen kerran viime kevään MM-kisojen avausottelussa. Tuo ottelu päättyi Leijonien 3-2-voittoon.

Kello 18.01: Leijonat ja Valko-Venäjä kohtaavat tämän päivän ottelun lisäksi huomenna Hämeenlinnassa. MM-kisoissa maat ovat eri alkulohkoissa.

To 5.4. Suomi – Valko-Venäjä (Turku)
Pe 6.4. Suomi – Valko-Venäjä (Hämeenlinna)
Ke 11.4. Latvia – Suomi
To 12.4. Latvia – Suomi
To 19.4. Suomi – Tshekki (Tshekin EHT-turnaus)
La 21.4. Venäjä – Suomi (Tshekin EHT-turnaus)
Su 22.4. Ruotsi – Suomi (Tshekin EHT-turnaus)
To 26.4. Suomi – Venäjä (Ruotsin EHT-turnaus)
La 28.4. Suomi – Tshekki (Ruotsin EHT-turnaus)
Su 29.4. Ruotsi – Suomi (Ruotsin EHT-turnaus)

Kello 17.50: Hyvää torstain alkuiltaa ja tervetuloa liveseurantaan! Leijonien matka kohti kevään MM-kisoja alkaa noin 40 minuutin kuluttua ottelulla Valko-Venäjää vastaan.