Leijonille katkera tappio – näin Tshekki nousi jatkoaikavoittoon

Leijonat avasi Venäjän EHT-turnauksen Tshekki-ottelulla Prahassa keskiviikkona. MTV Sport seurasi kamppailua verkkosivuillaan hetki hetkeltä.

Suomi kärsi EHT-kauden ensimmäisen tappionsa, kun Tshekki nousi kahden maalin tappioasemasta 3-2-jatkoaikavoittoon.

Klo 22.06: Kiitos seuraajille! Leijonien turnaus jatkuu Etelä-Korea-ottelulla perjantaina Moskovassa.

Jatkoaika:

61.04: MAALI! Tshekki voittaa jatkoajalla 3-2. Martin Ruzicka iskee hattutempun täyteen hirmulämärillä.

61. min: Kemppainen kampittaa tshekkihyökkääjän, isännät 4-3-ylivoimalle.

Klo 21.56: Kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika käyntiin.

3. erä:

Klo 21.52: Kolmas erä päättyy. Tshekki nousi kahden maalin takaa tasoihin 3. erässä. Edessä 5 minuutin jatkoaika.

59. min: Suomi ei saa nyt Tshekin vyöryä poikki, ja isäntien johtomaali on ollut moneen kertaan lähellä.

58. min: Tshekki painaa hurjana päälle, Koskinen on nyt ottanut muutaman huipputärkeän kopin.

56. min: Tshekkihyökkääjä yksin läpi, Koskinen torjuu.

55. min: Leijonat nyt pahassa myllyssä. Tshekillä taas huippupaikka, mutta Peltola estää yrityksen viime hetkellä.

54. min: Lauri Marjamäki ottaa Leijonille aikalisän.

53.37: MAALI! Tshekki tasoittaa 2-2:een. Ruzicka tällää taas suoraan syötöstä huippupaikalta vahvan pyörityksen jälkeen. Koskisella ei mitään mahdollisuutta torjuntaan.

52.15: MAALI! Tshekki kaventaa 1-2:een. Ruzicka päättää komean ylivoimakuvion, Koskinen voimaton.

52. min: Pihlström saa kakkosen koukkaamisesta aktiivisen karvauksen päätteeksi. Tshekki ylivoimalle.

51. min: Toinen päätuomareista makasi hetken tuskaisena jään pinnassa, mutta tv-kuvissa ei näkynyt mitä tilanteessa tapahtui. Nyt tuomari on kuitenkin pystyssä ja peli jatkuu.

51. min: Leijonien ylivoima ei tuota tulosta. Puolustaja Riikola laukoi hanakasti, mutta Furch pääsi Tshekin maalilla helpolla.

49. min: Holik ottaa kakkosen, Leijonat ylivoimalle.

48. min: Suomen ykköskenttä ongelmissa omissa, Tshekillä pitkä pyöritys. Tshekin Lev pääsee huitaisemaan pomppukiekkoa läheltä maalia, mutta isokokoinen Koskinen peittaa taitavasti.

44. min: Tshekin kavennus on todella lähellä – vaarallinen ohjaus painuu hieman Suomen maalin ohi. Erän alku ollut muutenkin isäntien.

Klo 21.17: Päätöserä käyntiin Suomen 2-0-johdossa! Leijonien ylivoimaa jäljellä reilu minuutti.

2. erä:

Klo 20.58: Leijonille vielä pari paikkaa ylivoimalla erän lopussa, mutta tilanne pysyy samana. Suomi johtaa 2-0 kahden erän jälkeen. Toinen erä oli tasainen. Pidetään nyt pieni breikki.

39. min: Tshekin Repik huitoo Hartikaista korkealla mailalla, Leijonat ylivoimalle erän loppuun.

38. min: Tshekillä ottelun paras pyörityksensä ylivoiman jälkeen, mutta Koskinen hoitaa muutamat yritykset.

36. min: Kontiola ottaa kakkosen huitomisesta, Tshekki ylivoimalle.

34. min: Kemppainen-Junttila-Hartikainen pelaa vahvan vaihdon. Karjala-turnauksessa vakuuttanut kolmikko on ollut hyvä myös tänään.

30. min: Anttilalta ja Pihlströmiltä loistava alivoimavaihto. Pihlström pääsee jopa puolittaiseen läpiajoon, mutta ajautuu huonoon laukaisukulmaan.

29. min: Ohtamaa ottaa kampitusjäähyn oman maalin takana, Tshekki ylivoimalle. Erä on ollut avauserää tasaisempi, mutta huippuvaarallisia paikkoja ei kummallakaan ole ollut.

28. min: Leijonien ylivoima tällä kertaa vaisu. Debytantti Riikolan rohkeasta noususta syntyi paras tilanne, mutta Furch torjui yritykset.

26. min: Leijonat pääsee hakemaan ottelun toista ylivoimaosumaansa, Vondrka koukusta kakkoselle.

24. min: Tshekkikin on saanut muutaman pyörityksen Leijonien puolustusalueelle, mutta Koskinen on selvinnyt vähillä hommilla maalillaan.

21. min: Leijonien riistopelaaminen toimii heti toisen erän alkuun, ja Leijonat saa hyvän pyörityksen Tshekin päähän.

Klo 20.26: Kiekko jäähän ja toinen erä vauhtiin!

1. erä:

Klo 20.08: Avauserä päättyy Suomen 2-0-johdossa. Loistava 20-minuuttinen Leijonilta. Haukataan nyt happea vartin verran.

19.09: MAALI! Leijonat 2-0-johtoon ylivoimalla! Junttila löytää Kemppaisen maalin edestä loistopassilla, ja Kemppainen jatkaa ohjauksensa irtokiekon varmasti sisään. Maalia edelsi hieno ylivoimapyöritys.

18. min: Tshekin Kundratek lähtee istunnolle kiinnipitämisestä. Leijonille toinen ylivoimamahdollisuus.

17. min: Anttila pääsee kiskaisemaan loistopaikalta Kontiolan syötöstä, mutta Furch hoitaa. Tilanne syntyi taas kiekonriistosta hyökkäysalueella.

16. min: Leijonat on aktiivinen, ja Tshekillä jatkuvasti ongelmia pelinavauksen kanssa. Nyt kolme pitkää kiekkoa 20 sekuntiin.

13. min: Tshekki saa aikaan parhaan mylläkkänsä tähän mennessä. Laukaus parhaalta tontilta kilpistyy kuitenkin Suomen puolustajiin.

12. min: Junttila pääsee kiekonriistosta yksin läpi, mutta Furch hoitaa tilanteen. Leijonat on iskenyt hyvin tuloksin kiinni tshekkipelaajiin, riistoja tulee jatkuvasti.

9. min: Hartikainen pelaa loistavasti kulmassa, löytää puolustaja Lehtosen, joka laukoo tolppaan. Leijonilta erittäin vahva startti.

8. min: Tshekki on pahoissa ongelmissa Leijonien vahvan karvauksen kanssa.

05.40: MAALI! Leijonat johtaa 1-0! Sakari Manninen riistää kiekon puolustussiniviivalla, nousee laidasta, veivaa itsensä vetopaikkaan ja laukoo upean maalin! Osuma tuli tasavajaalla.

5. min: Leijonien ylivoima ei kauaa kestä, Koskiranta kampituksesta istunnolle.

4. min: Leijonat ensi kertaa ylivoimalle. Kontiolaa koukitaan kulmassa, ja Petr Koukal boksiin.

2. min: Peltola-Koskiranta-Savinainen saavat ensimmäisen pyörityksen Tshekin päähän, mutta Furch hoitaa Savinaisen ohjauksen helposti.

1. min: Koskinen nappaa ensimmäisen viivakudin varmasti hanskaansa. Tshekin maalilla torjuu Dominik Furch.

Klo 19.33: Kiekko jäähän! Venäjän turnaus käyntiin Leijonien osalta.

Klo 19.31: Tshekkiläinen lapsikuoro kajauttaa Maamme-laulun komeasti suomeksi.

Klo 19.25: Leijonat on avannut EHT-kauden edellisen kerran kolmella voitolla kaudella 2013-2014. Tuolloin peräkkäisiä voittoja kauden alkuun irtosi viisi.

Klo 19.22: Leijonien maalilla avaa Mikko Koskinen. Leijonien kokoonpanon näet tästä

Klo 19.15: Tervetuloa liveseurantaan! Kiekko putoaa jäähän 15 minuutin päästä.