Video: Presidentin Kultaranta-keskustelujen päätösistunto Naantalissa

Naantalissa jatketaan tänään ulkopolitiikkaan keskittyviä Kultaranta-keskusteluja. Presidentin kesäasunnon puutarhassa pohditaan muun muassa Itämeren alueen turvallisuutta sekä Euroopan unionin tulevaisuutta.

Neljättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa Ruotsi on tällä kertaa vahvasti esillä. Keskustelut alkoivat eilen pääministeri Stefan Löfvenin ja presidentti Sauli Niinistön puheenvuoroilla. Myös tämän päivän turvallisuuskeskustelu alustetaan suomalais-ruotsalaisin voimin.

EU:n tulevaisuuden osalta presidentti Niinistö luonnehti Britannian torstain kansanäänestystä EU-jäsenyydestä "käännekohdaksi tai kohtalokkaaksi käänteeksi".

– Unioni, joka ylpeänä vei turvallisuutta ja arvoja muualle, joutuu nyt niitä puolustamaan jo kotipihallaan, Niinistö sanoi avauspuheenvuorossaan eilen.

EU:ta ja turvallisuutta käsittelevien avoimien istuntojen lisäksi työryhmät pohtivat suljettujen ovien takana muun muassa Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä sekä arktista yhteistyötä ja maahanmuuttajien kotoutumista.

Kultarantaan on saapunut noin sata kutsuvierasta yhteiskuntaelämän eri aloilta.  

Lue myös:

    Uusimmat