Mainos

Video: Jäänmurtaja Kontio pääsee tositoimiin – MTV seurasi lähtöä kohti pohjoista

Jäänmurtaja Kontio lähtee tänään kello 18 Helsingin Katajanokan laiturilta kohti pohjoista. MTV näytti lähdön suorana MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa.

Arctian jäänmurtajista Kontio on tämän talven ensimmäinen, joka lähtee jäänmurtotehtäviin Perämerelle. 

Videolla Arctia Shippingin viestintäpäällikkö Eero Hokkanen sekä jäänmurtaja Otson perämies Ville Suti kertovat jäänmurtajan matkasta ja olosuhteista. Miten paljon miehistö odottaa talven ensimmäistä komennusta? 

– Tunnelmat ovat aina miehistössä jännittyneet. Lähdetään hektisen huoltokauden jälkeen merille, niin tulee odottava ja innostunut mieliala koko porukalle, kertoo ennen lähtöä Kontion päällikkö Timo Jeskanen.

Tämän vahvistaa videolla jäänmurtaja Otson perämies Ville Suti, joka kertoo myös työstä jäänmurtajalla ja työn raskaammistakin puolista.

1:52

Kontio tekee myös öljyntorjuntaa

Kontion matka Perämerelle kestää kaksi päivää. Vuonna 1987 rakennetussa aluksessa on 20 hengen miehistö. Kontio on öljyntorjuntajäänmurtaja, ja onkin jatkuvasti valmiudessa lähtemään murtajatehtävistä öljyntorjuntaan.

Jäät ovat paikoin vielä ohuita niin merialueilla kuin järvissä. Perämerelläkin jäätä on vain pohjoisimmassa sopukassa.

Vaikka talvi on myöhässä, niin Jeskanen kertoo, että usko ei miehistöllä hiipunut. Lähtö on tullut joka vuosi ja niin nytkin.

– Talvi tulee aina, mutta se aina vaihtelee millainen se on. Onko se leuto vai kova talvi. Nyt näyttää siltä, että alkutalvi olisi vähän leudompaa, mutta mitä on sääennusteita kuulostellut, niin sieltä olisi kylmä aalto tulossa Siperiasta, hän kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.