Mainos

LIVE juuri nyt: Joukkoliikennettä yksinkertaistava liikennekaari eduskunnan käsittelyssä

Eduskunnan täysistunnon lähetekeskustelussa puidaan muun muassa hallituksen esitystä uudeksi liikennekaareksi. MTV Uutiset näyttää keskustelun suorana verkkosivuillaan alkaen kello 14.

Kaksi viikkoa sitten hallituksen esityksessä arvioitiin, että liikennekaaren ensimmäinen vaihe synnyttää noin 5 700 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä. Näistä työpaikoista melkein 2 000 syntyisi taksiliikenteeseen ja yli 2 000 tieliikenteen tavarankuljetukseen.

Hallituksen esityksen mukaan taksiliikennettä saa harjoittaa vastedes henkilöauton lisäksi myös paketti- ja kuorma-autolla ja jopa mopoautolla.

Liikennekaaressa esitettävät uudistukset yksinkertaistaisivat joukkoliikennettä. Matkustajan kannalta merkittävintä on, että eri yhtiöiden lippu-, reitti- ja aikataulujärjestelmät pakotetaan uuden lain myötä yhteensopiviksi.

Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Laura Vilkkonen vertaa tavoitetta maksukortteihin ja puhelinliittymiin. Eri pankkien kortit toimivat yhtä lailla kaikkialla maksaessa ja rahaa nostaessa pankkiautomaateista. Samoin yhden puhelinoperaattorin liittymästä voi soittaa ongelmitta toisen operaattorin liittymään.

Liikennekaari tulee kokonaisuudessaan voimaan vuoden 2018 heinäkuussa. Vilkkosen mukaan yhteentoimivuuden saavuttaminen siihen mennessä on täysin mahdollista.

2:58

1:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.