Mainos

Video: Kuka saa kirjallisuuden Finlandia-palkinnon?

1:30:17

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saaja julkistetaan tänään kello 14 alkavassa tilaisuudessa. Kirjallisuus-Finlandiasta kisaa kuusi teosta. Samassa kerrotaan myös tietokirjallisuuden ja lastenkirjallisuuden Finlandiat. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. 

Ehdokkaina ovat Hanna Hauru teoksellaan Jääkansi (kustantajana Like), Juha Hurme teoksellaan Niemi (Teos), Tommi Liimatta teoksellaan Autarktis (Like), Miki Liukkonen teoksellaan O (WSOY), Cristina Sandu teoksellaan Valas nimeltä Goliat (Otava) sekä Jaakko Yli-Juonikas teoksellaan Jatkosota-extra (Siltala).

Palkinnon voittajan on valinnut ministeri Elisabeth Rehn. Palkinnon valintalautakunnan puheenjohtajana toimii kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi ja jäseninä entinen kirjakaupan päällikkö Eva Uggla sekä tuottaja Heidi Backström.

Tietokirjallisuuden Finlandian ehdokkaat

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi ovat ehdolla muun muassa entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok.) elämäkerta Alex ja Hanna Nikkasen sekä työryhmän Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken.

Muut ehdokaskirjat käsittelevät Suomen syrjäkylien asukkaiden elämää, vakooja Vilho Pentikäistä, Kiinan taloutta ja Pentti Linkolaa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaasta kohua 

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi ovat ehdolla Mauri Kunnaksen Koiramäen historia, Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba, Jukka Behmin Pehmolelutyttö, Kaj Korkea-ahon, Ted Forsströmin ja Pentti Otsamon Zoo! Viraalit nerot, Sanna Manderin Avain hukassa ja Ninka Reitun Sinä olet superrakas.

Heistä Mander joutui kirjoineen keskelle kohua, kun kävi ilmi, että teoksesta oli jätetty plagiointiväitteiden takia selvityspyyntö tekijänoikeusneuvostolle ennen ehdokkaiden julkistamista. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut ehdokkuuteen, koska Suomen Kirjasäätiön asiamiehen Elina Lahdenkaupin mukaan plagioinnista ei ollut tarpeeksi näyttöä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.