Mainos

15 000 osallistujaa osoittaa mieltään rasismia vastaan Helsingin Senaatintorilla

1:49:00

Helsingissä järjestetään tänään viisi eri mielenosoitusta. Peli poikki! -mielenosoitukseen on poliisin arvion mukaan osallistunut noin 15 000 ihmistä.

1:56

Rasismin vastaiseen Peli poikki! -mielenilmaukseen osallistuneet kokoontuivat puoliltapäivin Kansalaistorille Helsingissä ja jatkoivat siitä matkaa Senaatintorille. 

Oletko paikalla? Lähetä kuva tai video osoitteeseen kuvat@mtv.fi

Järjestäjien mukaan mielenosoituksessa halutaan rikkoa hiljaisuus, joka mahdollistaa rasismin ja äärioikeiston kasvun ja toiminnan. Rasisminvastaisia mielenosoituksia järjestetään myös muun muassa Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Joensuussa.  

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aikoo osallistua Kuopion Emme suostu pelkäämään -mielenosoitukseen. Helsingin tapahtumassa puolestaan puhuu presidentti Tarja Halonen.

Pääkaupungin mielenilmaukseen ovat ilmoittaneet osallistuvansa myös sisäministeri Paula Risikko (kok.) sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Tapahtumassa on mukana myös useita järjestöjä.  

Helsingissä vastamielenosoitus, "suomalaisvastaista rasismia" vastustava protesti keräsi Kansalaistorin liepeille joitakin kymmeniä ihmisiä. Myös Rajat kiinni -liikkeen oli tarkoitus järjestää vastamielenosoitus Kolmen Sepän patsaalla, mutta poliisi kertoo estäneensä tämän rauhallisin keinoin. Syynä oli yhteenoton riski Peli poikki -mielenosoittajien kanssa.  
Rajat kiinni -mielenosoitus siirtyi lopulta muutamien mielenosoittajien voimin Narinkkatorille.  


Helsingissä järjestetään tänään alkuiltapäivästä myös sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustava Aito avioliitto -mielenosoitus sekä hieman myöhemmin pohjoissyyrialaisen Rojavan autonomiaa puolustava Näpit irti Rojavasta -mielenosoitus.  

Helsingin poliisista ei kommentoida, paljonko poliiseja on kaupungilla paikalla seuraamassa mielenosoituksia, mutta poliisi aikoi olla läsnä keskustassa näkyvästi.  
Poliisi kehottaa välttämään autolla liikkumista Helsingin keskustassa iltapäivällä. Mielenosoitusten lisäksi liikennettä sekoittaa se, että pääkaupunkiin saapuu vierailulle Kiinan kansankongressin pysyvän komitean puhemies.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.