MTV keskellä viikonlopun mielenosoituksia, osallistujia korkeintaan kymmeniä – tältä näytti Helsingin ydinkeskustassa

MTV keskellä viikonlopun mielenosoituksia – tältä näyttää Helsingin keskustassa 3:45
Katso video: Tältä näyttää Helsingin keskustassa järjestetyissä mielenosoituksissa.

Helsingissä järjestetään viikonloppuna kolme mielenosoitusta.

MTV Uutiset Live oli paikalla Senaatintorilla, josta lähti liikkelle Save Sote -mielenosoitus, joka vastustaa sosiaali- ja terveysalan rokotusvaatimuksia.

Poliisin arvion mukaan Senaatintorilta lähti liikkeelle kello 14 aikaan 200–300 ihmisen kulkue, joka päätyi lopulta Narinkkatorille.

Ennen liikkeelle lähtöä Senaatintorin ohi kulki pitkä Convoy-autokulkue, joka ei säästellyt MTV Uutisten toimittaja Katariina Kähkösen mukaan töötin käytössä.

Convoy-mielenosoittajat ovat ilmaisseet tukensa Save Sote -mielenosoitukselle.

Save Sote -mielenosoittajien seassa on myös Convoy Finland -liikkeen mielenosoittajia. Liike vastustaa muun muassa koronarajoituksia. Convoy-mielenosoitukset alkoivat jo viime viikon perjantaina ja niiden oli määrä päättyä keskiviikkona.

Narinkkatorilla tunnelma oli iltapäivällä rauhallinen. Torilla laulettiin Finlandia-hymniä ja pidettiin puheita.

Poliisi on valmis

Helsingin poliisi on valmistautunut viikonlopun mielenosoituksiin. Poliisin mukaan liikenneruuhka on odotettavissa Helsingin keskustassa.

Lisäksi viikonloppuna järjestetään Vapauden puolesta -mielenosoitus, joka vastustaa koronatoimia yleisesti.

STT kertoi iltaseitsemän jälkeen, että Helsingissä ja Tampereella lauantaina järjestetyt mielenosoitukset sujuivat poliisin mukaan rauhallisissa merkeissä. Save Soten väkeä oli koolla Narinkkatorilla enää joitain kymmeniä ihmisiä myöhään iltapäivällä. Convoy Finland -liike oli koolla Kansalaistorilla vähäisen osanottajamäärän voimin, Helsingin poliisi kertoi.

Sisä-Suomen poliisi tviittasi kuuden jälkeen illalla, että Tampereella energiantuotantoasioihin liittyvä mielenilmaus oli sujunut rauhallisissa merkeissä ja päättynyt suunnitellusti.

Katso yltä millainen tunnelma Helsingin ydinkeskustassa oli keskellä lauantain mielenosoituksia.

Lue myös:

    Uusimmat