"Jope, minä menen" – Presidentti Niinistö puhui Jope Ruonansuun vanhalla koululla ja lunasti hänelle tekemänsä lupauksen

Niinistö piti puheen Jope Ruonansuun koulussa 5:41
Katso video: Näin presidentti Niinistö puhui Kemin Syväkankaalla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui viihdetaiteilija Jope Ruonansuun vanhalla koululla kello 10.15. MTV Uutiset näytti tilaisuuden suorana MTV Uutiset Livessä.

Puhellaan presidentti Niinistö lunastaa Jope Ruonansuulle tekemänsä lupauksen vierailla Ruonansuun vanhalla koululla Kemin Syväkankaalla puhumassa kiusaamista vastaan.

Ruonansuuta kiusattiin Syväkankaan koululla tämän lapsuudessa ja kiusaaminen jätti Ruonansuuhun pitkät jäljet. Hän vieraili usein itse koululla puhumassa kiusaamisesta ja siitä, millaiset vaikutukset sillä voi olla kiusatun loppuelämään.

Ruonansuu oli kirjoittanut Niinistölle halustaan mennä yhdessä koululle puhumaan koulukiusaamisen ehkäisystä.

– Jope, minä menen, Niinistö lupasi Ruonansuulle tämän muistotilaisuudessa luetussa kirjeessä.

Oppilaat uskovat, että Ruonansuun teoilla on merkitystä

Koulun nykyiset oppilaat Oona ja Tuomas kertovat, että Ruonansuun kiusaamiskokemukset ovat hyvin oppilaiden tiedossa.

Syväkankaan koululla on Ruonansuun mukaan nimetty auditorio, jossa on esillä Ruonansuun taidetta ja instrumentteja, ja auditorio tuo Ruonansuun kokemukset oppilaiden keskusteluihin.

– Kyllä jokainen miettii, että kuka tämä Jope on ja mitä hän on tehnyt. Opettajatkin puhuu Jopen historiasta ja siitä, mitä hän on sanonut ja tehnyt kiusaamista vastaan, Tuomas sanoo.

Niin rehtori Timonen kuin koulun tukioppilastoiminnan vastaava opettaja Anneli Kunnarikin sanovat, että kiusaaminen on koululla vähentynyt Ruonansuun ajoista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu kiusaamisesta Syväkankaan koululla huomenna kello 10.15. MTV Uutiset lähettää tilaisuutta suorana klo 10 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat