Sauli Niinistö lunastaa lupauksensa kuolleelle Jope Ruonansuulle – kuuntele presidentin koskettava lupaus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähetti Jope Ruonansuulle tunteikkaan kirjeen – näin hän kuvaili kansan rakastamaa taiteilijaa 0:44
Kuuntele Niinistön koskettava viesti videolta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lunastaa huhtikuussa lupauksensa edesmennelle viihdelegenda Jope Ruonansuulle. Niinistö matkustaa 6. huhtikuuta 2022 Kemiin ja Tornioon vierailulle.

Kemissä ensimmäinen kohde on Syväkankaan koulu, jossa Niinistö tutustuu koulun toimintaan sekä keskustelee oppilaiden ja opettajien kanssa kiusaamisen ehkäisystä.

Viimeinen lupaus viihdetähdelle

Vierailulla on yhteys Niinistön Ruonansuulle tekemään lupaukseen, joka esitettiin Ruonansuun muistokonsertissa syksyllä 2020. Siellä luettiin Niinistön lähettämä seuraava viesti:

– Jopen kanssa oli puhetta käydä yhdessä Kemin Syväkankaan koulussa. Jopea oli siellä pienenä kiusattu, kirje alkaa.

– Hänen (Jopen) vastauksensa oli ryhtyä koulun kummisedäksi kiltteyden ja kiusaamattomuuden puolesta.

– Kertoessaan sairauden puhkeamisesta, Jope palasi asiaan: ”Mutta mennäänpä sitten joskus Kemiin puhumaan koululaisille, kun aika on otollisempi".

Otollisempaa aikaa ei kuitenkaan koskaan ehtinyt tulla. Niinistö ilmoitti kirjeessä, että aikoo kuitenkin pitää sovitusta kiinni. 

– Jope, minä menen. Sauli Niinistö, Tasavallan presidentti, luki kirjeen lopussa. 

Vierailee myös Torniossa

Vierailun aikana Niinistö vierailee myös Kemin lumilinnassa keskustelemassa kaupungin edustajien kanssa ajankohtaisista asioista ja matkailusta.

Iltapäivällä presidentin tie vie Tornioon, jossa keskustellaan Tornion ja Haaparannan kunnan edustajien kanssa muun muassa rajayhteistyöstä.

Ensimmäisenä presidentin matkan ja Ruonansuulle esitetyn lupauksen yhteydestä kirjoitti Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat