Koulukiusaaminen jätti pitkät jäljet Jope Ruonansuuhun – tällaista työtä Ruonansuu teki, jottei kukaan joutuisi kokemaan samaa

Jope Ruonansuuta kiusattiin lapsena – tällaista työtä Ruonansuu teki, jottei kukaan joutuisi kokemaan samaa 3:34
MTV Uutiset kävi Syväkankaan koululla tutustumassa siihen, millaista työtä Jope Ruonansuu teki kiusaamista vastaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lunastaa keskiviikkona Jope Ruonansuulle tekemänsä lupauksen vierailla Ruonansuun vanhalla koululla puhumassa kiusaamista vastaan.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee keskiviikkona vuonna 2020 menehtyneen koomikon, näyttelijän ja laulajan Jope Ruonansuun vanhalla koululla Kemissä.

Vierailussa on kyse Niinistön Ruonansuulle tekemästä lupauksesta. Ruonansuuta kiusattiin Syväkankaan koululla tämän lapsuudessa ja hän oli kirjoittanut Niinistölle halustaan mennä yhdessä koululle puhumaan koulukiusaamisen ehkäisystä.

– Jope, minä menen, Niinistö lupasi Ruonansuulle tämän muistotilaisuudessa luetussa kirjeessä.

Jope Ruonansuuta kiusattiin lapsena – tällaista työtä Ruonansuu teki, jottei kukaan joutuisi kokemaan samaa 3:34
MTV Uutiset kävi Syväkankaan koululla tutustumassa siihen, millaista työtä Jope Ruonansuu teki kiusaamista vastaan.

"Kiusaaminen jätti pitkät jäljet"

Ruonansuu kävi itse Syväkankaan koululla usein puhumassa kiusaamisen ehkäisystä. Hän oli koulun kummisetä, kiltteyden ja kiusaamattomuuden puolesta.

– Hän halusi tehdä tiettäväksi, että hän on yksi näistä koulukiusatuista ja kertoi omaa tarinaansa. Kiusaaminen jätti pitkät jäljet, joita hän kantoi mukanaan, kertoo Syväkankaan koulun rehtori Mika Timonen MTV Uutisille. 

– Hän välitti niitä tunteita, joita yksilö kiusaamistilanteessa kokee ja se oli se hänen viestinsä oppilaillemme: että osaisivat välttää tätä kiusaamista.

Niin rehtori Timonen kuin koulun tukioppilastoiminnan vastaava opettaja Anneli Kunnarikin sanovat, että kiusaaminen on koululla vähentynyt Ruonansuun ajoista.

Kulttuuri on muuttunut.

– Nuorisoa on rohkaistu kertomaan kiusaamisesta pienestä pitäen. Mitä nopeammin päästään sen tilanteen päälle, niin sen helpommin se saadaan loppumaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhuu kiusaamisesta Syväkankaan koululla huomenna kello 10.15. MTV Uutiset lähettää tilaisuutta suorana klo 10 alkaen.


Lue myös:

    Uusimmat