Katso juhannuksen menoliikenteen pahimmat pullonkaulat ja tietyömaat kartalta!

Vältä pahimmat ruuhkat! Tässä juhannusliikenteen pullonkaulat 5:52
Videolta näet myös, missä päin, Suomea on eniten ruuhkaa aiheuttavia tietyömaita.

Juhannuksen menoliikenne on tänään vilkkaimmillaan, mutta myös huomenna aamulla voi joutua jonottamaan, sillä liikennettä on normaalia enemmän. Liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki kertoo, mitä on odotettavissa tien päällä tänä juhannuksena.

– Kyllä se ruuhka näille perinteisille paikoille sijoittuu, eli Helsingistä nelostietä lähdettäessä Lahteen ja Jyväskylään mentäessä. Ruuhkaa on myös Mikkelin suuntaan. Jonoutumista siellä tulee olemaan, kertoo Tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

– Toinen perinteinen paikka on Tampereelta lähdettäessä valtatie yhdeksää pitkin kohti Jyväskylää. Siellä tulee helposti jonoutumista muunakin aikana kuin vain juhannuksena.

Aikataulussa olisi hyvä joustaa

Pahimpia ruuhkatunteja on luvassa puolenpäivän jälkeen.

– Etelä-Suomesta se virta kasvaa kohti pohjoista eli iltapäivällä ja alkuillasta, mutta saattaa se mennä pidemmällekin iltaa. Se riippuu siitä, kuinka moni on lähtenyt eilen illalla ja tänä aamuna.

Mikäli mielii ruuhkilta välttyä, kannattaa pohtia matkansa ajoitusta.

– Aikataulu on hyvä ottaa huomioon. On hyvä ajatella milloin valtaväestö lähtee ja voiko itse joustaa omassa lähtemisessään, että se hajaantuisi vähän.

– Matka voi kestää ja voi joutua pysähtymään. Työmaat ja onnettomuudetkin saattavat aiheuttaa viivästystä. Tähän kun valmistautuu etukäteen niin luultavasti matkan teostakin tulee mukavampi kokemus.

Toisaalta myös keliolosuhteiden seuraaminen on viisasta liikenneturvallisuuden kannalta.

– Tänään näyttää aika hyvältä, jos katsotaan edellisiä päiviä.

Alkava kesälomakausi vaikuttaa paluuliikenteeseen

Paluuliikenne tapahtuu todennäköisesti sunnuntaina, mutta alkava kesälomakausi voi vaikuttaa asiaan.

– Sunnuntai on se peruspaluuliikennepäivä ja siinä todennäköisesti tulee jonoutumista iltamyöhään asti. Kesälomakausi kuitenkin alkaa tästä, joten paluu voi jakaantua useammalle päivälle ja osa ei tule lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat