Suomalaisnainen sai Rammsteinin Till Lindemannin juhliin hämärän kutsun ja kyseenalaisen ohjeistuksen: "Siitä keskustelusta heräsi oikeasti aito huoli"

Rammsteinin Till Lindemannin skandaalibileistä lisätietoa: Haastattelimme naisen, joka sai juhliin hämärän kutsun 9:57
Rammstein-laulaja Till Lindemannin skandaalibileistä lisätietoa: Haastattelimme naisen, joka sai juhliin hämärän kutsun

Saksalaisen metallihtye Rammsteinin ympärillä on viime aikoina kohissut. 

Kohu saksalaisen metalliyhtye Rammsteinin ympärillä sai alkunsa, kun Irlantilainen Shelby Lynn väitti toukokuun loppupuolella sosiaalisessa mediassa tulleensa huumatuksi Rammsteinin Vilnan-konsertissa. Lynn oli kertomansa mukaan saanut kutsun konsertin yksityisiin etko- ja jatkobileisiin sekä "nollariville". Väitetty huumaaminen tapahtui Lynnin mukaan konsertin jatkobileissä.

Saksalaislehti Der Spiegel julkaisi puolestaan viime viikolla laajan artikkelin, jossa 12 naista kertoo nimettömästi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa Till Lindemannin tai Rammsteinin muiden työntekijöiden toimesta.

Yhtyeen keulakuva on kiistänyt kaikki syytökset. 

MTV Uutiset haastatteli naisen, joka sai itse kutsun Rammsteinin Olympiastadionin keikalle Helsinkiin toukokuun lopussa. Keikkakutsuun sisältyi kutsu myös sekä etko- että jatkobileille. Naisen käsityksen mukaan kyseiset bileet olisivat olleet nimenomaan Lindemannille järjestetyt, eivätkä bändin viralliset keikkajatkot. 

Nainen kertoo saaneensa kutsun Alena-nimiseltä ihmiseltä Instagramin kautta. Tämä oli lisännyt naisen ja hänen ystävänsä suljettuun Whatsapp-ryhmään, jossa oli muun muassa ohjeistettu siinä, kuinka keikalle tulisi meikata ja pukeutua. 

Ryhmässä oli muutamakymmen ihmistä ja MTV Uutisten haastatteleman naisen mukaan kaikki siihen kutsutut olivat naisia. Hän kuvailee ryhmän jäsenten olleen "Rammsteinin superfaneja". 

– Se tuntui minusta jotenkin väärältä. Tuntui, että heidät oli valikoitu "helppoina uhreina", jotka suostuvat mihin tahansa, jos heidän ihannoimansa artisti sitä pyytäisi. Siitä keskustelusta heräsi oikeasti aito huoli, että artistin ja fanin valta-aseman epätasa-arvoa olisi helposti voitu väärinkäyttää heidän kanssaan, nainen kertoo. 

Katso yllä olevalta videolta, mitä vyyhdistä tällä hetkellä tiedetään ja miten MTV Uutisten haastattelema nainen kuvaa kokemustaan Rammsteinin suhteen. 

Lue myös:

    Uusimmat