EU julkisti metsästrategiansa

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Seuraa suorana klo 11: EU julkistaa metsästrategian

Euroopan komissio julkisti tänään metsästrategiansa, joka on jo ennakkoon synnyttänyt Suomessa vilkasta keskustelua.

Metsästrategia seuraa EU:n biodiversiteettistrategiaa.

Metsästrategiassa ei ole kyse varsinaisesta lainsäädännöstä, vaan strategia on laaja ylätason kokonaisuus metsiin liittyviä linjauksia, joihin voidaan nojata EU:n ottaessa kantaa metsäkysymyksiin.

Julkisuuteen tihkuneiden tietojen perusteella metsästrategia painottaa metsien suojelun ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisen tärkeyttä.

Katso haastattelu: 

Mitä EU:n ehdottamat ilmastotoimet tarkoittavat metsänomistajan näkökulmasta? 8:32

Ilmastopaketissa ehdotettiin päivitystä hiilinielujen laskentaan

Aiemmin tällä viikolla suuren ilmastopaketin julkistuksen yhteydessä komissio esitteli muun muassa päivityksen maankäyttöä ja metsätaloutta koskevaan lulucf-asetukseen, jossa määritellään hiilinielujen laskentatapa.

Komissio on ehdottanut, että metsien hiilinieluja määrittelevää laskentatapaa uudistetaan ja monimutkaiseksi arvostellusta vertailutasomallista luovutaan.

EU-maille komissio on ehdottanut yhteiseksi tavoitteeksi sitä, että vuonna 2030 EU:n hiilinielujen tulisi vastata 310 miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin poistumaa.

Suomen osuus EU:n hiilinieluista pitäisi komission mukaan olla noin 17,8 miljoonaa hiilidioksidiekvivalenttitonnia vuonna 2030. Hiilidioksidiekvivalentti on karkeasti määriteltynä kasvihuonekaasujen ilmastovaikutusta kuvaava mittayksikkö.

Lue myös:

    Uusimmat