Mainos

Sote siirtyy vuoteen 2020

2:13

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan perustuslakivaliokunnan reputtama sote-uudistuksen valinnanvapauslaki menee kokonaan uuteen valmisteluun.

Sipilän mukaan työn laajuus kävi selväksi kun perustuslakivaliokunnan lausuntoa käytiin läpi viikonlopun aikana.

– Vielä viime viikolla arvioitiin, että annetaan täydentävä esitys, mutta nyt kun tuo on huolella käyty läpi tuo työn suuruus, niin on todettu, että annetaan kokonaan uusi hallituksen esitys.

Uusi esitys annetaan eduskunnalle ensi keväänä ja hyväksytään ennen kesätaukoa. Maakuntavaalit voidaan näin ollen järjestää lokakuussa 2018 ja koko uudistus tulee voimaan 2020 alussa, Sipilä linjasi.

– Toimeenpanoon saadaan alkuperäistä aikataulua pitempi aika, ja perustuslakivaliokunnan huomiot pystytään ottamaan huomioon. Seitsemän kuukautta tästä eteenpäin valmistellaan valinnanvapautta uudelleen.

Oppositiota ei mukaan valmisteluun

Sipilä sanoi olevansa tyytyväinen sote-uudistuksen lisäaikaan, koska esimerkiksi uudistuksen vaatimien ict-järjestelmien rakentamiseen jää lisää aikaa.

Vaikka toimeenpano nyt lykkääntyy yli seuraavien eduskuntavaalien, ei Sipilä nähnyt tarvetta ottaa oppositiota mukaan ja laajentaa valmistelua parlamentaariseksi. Oppositio pääsee mukaan perustuslakivaliokunnan ja eduskuntakäsittelyn kautta.

– Parlamentaariseen työhön ei tässä vaiheessa enää ole aikaa. Uudistusta on tehty jo kymmenisen vuotta, Sipilä sanoi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.