Juha Sipilä: Uskon soten valmistumiseen, mutta kokonaisuuden paloittelu ei ole mahdollista – "Kyllä se on nyt tämä paketti"

Sipilä uskoo yhä soten syntyvän 1:38
Video: Pääministeri Juha Sipilä kertoi uskovansa sote-uudistuksen läpimenoon tämän vaalikauden aikana myös 17. helmikuuta.

Eduskunnassa päivät ovat hupenemassa käsiin, mutta pääministeri Juha Sipilän (kesk.) usko soten valmistumiseen ei horju.

–  Lähdetään siitä, että eduskunnalla on kaikki edellytykset saada (se) valmiiksi. Niin sanotut kivijalkalait ovat olleet eduskunnassa kaksi vuotta ja viime kesänä tehdyt lisäyksetkin yli puoli vuotta. Ilman, että (sosiaali- ja terveys)valiokunnan työ on yhtään viivästynyt, ovat virkamiehet tehneet viikonlopun aikana loistavaa työtä tarjoamalla ratkaisuehdotukset perustuslakivaliokunnan esittämiin huoliin, Sipilä sanoi medialle esitellessään tuoretta vaalikirjaansa Helsingissä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnasta kerrottiin tänään, että se on pyytänyt lisäaikaa puhemiesneuvostolta. Lisäajan pituudesta ei vielä ollut tarkkaa tietoa.

Soten mahdollista kaatumista Sipilä ei halunnut arvioida. Minkäänlainen kokonaisuuden palastelu tai osien hyväksyminen erikseen ei Sipilän mukaan kuitenkaan ole mahdollista.

–  Lakipakettikokonaisuudet ovat sidoksissa toisiinsa. Se tarkoittaisi vähintään sitä, että tulisi jonkinlainen uudelleenvalmistelu lakiin, mikä vaatisi vähintäänkin täydennettyä hallituksen esitystä. Siihen ei tietenkään ole enää aikaa, Sipilä sanoo.

–  Kyllä se on nyt tämä paketti, hän painottaa. 

Lue myös:

    Uusimmat