Eva Wahlström kesti hurjan hyökkäyksen – maailmanmestaruus pysyi Suomessa! Näin ottelu eteni

Helsingin Kulttuuritalolla oteltava ammattinyrkkeilyilta huipentui Eva Wahlströmin voittoon Melissa St. Viliä vastaan WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-ottelussa. MTV Sport seurasi ottelun etenemistä.

Kello 23.38. Hieno nyrkkeilyilta takana, joka huipentui suomalaisittain maukkaalla tavalla. Teknisesti taitavampi Wahlström kesti tuomariston silmissä St. Wilin loppuerien hyökkäyksen ja oli ottelussa aavistuksen parempi.

Kello 23.31. Eva Wahlström voittaa! Kansainvälisen tuomariston äänet menevät 96-94, 97-93, 95-95.

10. erä: Kuin herhiläiset ja tuorevoimaisen näköisinä nämä naiset iskevät viimeisessä erässä villiin lyöntienvaihtoon. Erä päättyy Wahlströmin osumiin. Paha on sanoa, kummalle tämä tuomariäänillä kääntyy (jos ei päädytä ratkaisemattomaan): ottelun alkupuolisko oli aavistuksen Wahlströmin, mutta St. Vil painoi viimeisissä erissä lujaa päälle.

9. erä: Wahlström osuu alkuun hyvin. Mutta koukkua tulee vastaan, vatsan seuduille. Kova on tänään St. Vil!

8. erä: St. Vilillä on kaasu pohjassa ja hän vie nyt ottelua niukasti. Wahlströmillä on vekki vasemman silmänsä alla. Hän joutuu ottamaan iskuja vastaan ja sitomaan, mutta saa myös oikean suoran aivan loppusekunneilla sisään.

7. erä: St. Vil höyryää erän lopussa, ja Wahlström liukastuu yhden iskun jälkeen lattiaan. Lukua ei kuitenkaan lasketa.

6. erä: St. Vil iskee tässä erässä "vastahyökkäykseensä" ja takoo aggressiivisesti muutamia koukkuja Wahlströmin vartaloon. Suomalaisen pääkin ottaa osuman. St. Vilin erä.

5. erä: Wahlströmiltä rävähtää kova oikea St. Vilin päähän! Yleisö intoutuu voimakkaisiin "Eva, Eva" -huutoihin erän lopussa.

4. erä: Wahlström takoo oikea-vasen-oikea-yhdistelmällä St. Vilin kasvoja. St. Vil on kuitenkin iskemässä Wahlströmille hienoa haastetta. Hän painaa pari kovaa iskusarjaa, mutta suomalainen suojautuu niiltä hyvin.

3. erä: St. Vil löytää iskuilleen väylää Wahlströmin vartalosta, mutta suomalainenkin osuu. Amerikkalainen ei ole taidollisesti yhtä etevä kuin suomalaisvastustajansa, mutta painaa aggressiivisella asenteella.

2. erä: Tahti kiihtyy! St. Vil hyökkää hetkellisesti räväkkään malliin, mutta Wahlström vastaa kovaa. Tasaista toistaiseksi.

1. erä: Naisissa mitellään kahden minuutin eriä. Ensimmäinen niistä eteni tunnustellen, kumpikin sai muutamia kevyitä iskuja perille.

Kello 22.58. Wahlströmin ottelun 1. erä käynnissä!

Kello 22.54. Ja nyt, Maamme-laulu! Kohta hypätään kehään.

Kello 22.52. Yhdysvaltain kansallislaulu kajahtaa ennen ottelua Kulttuuritalossa Saila Löfströmin laulamana.

Kello 22.45. Seuraavaksi käydään Wahlströmin ja haitilais-yhdysvaltalaisen Melissa St. Vilin ottelu. Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-vyötään.

Wahlström on voittanut 22 ammattilaisottelustaan 21, ja yksi on päättynyt ratkaisemattomaan. St. Vilillä on vyöllään 10 voittoa, 2 tappiota ja 4 ratkaisematonta.

Wahlströmin virallinen paino oli ottelun alla 58,4 kiloa, St. Vilin taas 58,7.

Alta pääset videota klikkaamalla kuviin perjantaisesta punnituksesta.

Kuvat: Eva Wahlström ja Melissa St. Vil kohtasivat punnituksessa 0:24

8. erä: Lester painaa runtua ja osuu painavasti oikeallaan! Räsänen lennähtää maahan. Räsänen pystyy nousemaan hetken päästä jaloilleen mutta Lester jatkaa armotonta löylyä ja saa monia iskuja kasvoihin. Tuomari tulkitsee Räsäsen olevan puolustuskyvyttömässä tilassa ja pistää ottelun poikki, Lester voittaa teknisellä tyrmäyksellä! Räsänen protestoi tuomiota, mutta ei auta.

7. erä: Lester on aavistuksen terävämpi niiteissään. Väsymyksessä suojaus alkaa ajoittain rakoilla – puolin ja toisin.

6. erä: Räsänen painaa nyt aktiivisesti päälle ja alkaa saada iskuja sisään. Tuomari huomauttaa Lesteriä kyykkimisestä. Mutta kyllä tässä edelleen pienehköistä marginaaleista puhutaan miesten välillä.

5. erä: Lester on erän alkupuolella enemmän ytimessä ja saa lyöntejä perille, mutta Räsänen kirii ja vetää loppupuolella erän aavistuksenomaisesti haltuunsa.

4. erä: Räsänen hyökkää köysien välittömässä läheisyydessä. Hetken piiri pieni pyörii, ja kumpikin painaa pikkuiskuja. Erän loppupuolella yhden Räsäsen vartaloiskun jälkeen Lester käy jo hetken polvillaan kevyesti maassa, mutta lukua ei lasketa.

3. erä: Räsäsen suojaus rakoilee aluksi, kun Lester pommittaa aika ajoin painavia iskuja kasvoihin. Räsäsen kone kuitenkin lämpenee, ja hän onnistuu painamaan iskuja Lesterin vartaloon. Tasaista mittelöintiä.

2. erä: Lester osuu paremmin ja saa muutamia kovia koukkuja sisään. Jo erän alussa Lester sai painettua Räsäsen köysien lähelle ja vasurinsa osumaan. Lesterin erä.

1. erä: Ottelu käynnistyy melko tunnustelevasti. Räsänen vertyy erän loppua kohden kokeilemaan Lesterin kestävyyttä painavammin iskuin, ja osuukin puolisen minuuttia ennen erän loppua oikeallaan.

Kello 22.08: Räsäsen ja Lesterin ottelu alkaa! 1. erä on käynnissä.

Kello 22.02. Räsänen ja kuubalais-suomalainen Dayron Lester nyrkkeilevät näillä hetkillä tasaiseksi povatussa raskaan keskisarjan ottelussa, jota on tituleerattu myös epäviralliseksi SM-kamppailuksi.

Räsänen on nyrkkeillyt ammattilaisena 16 matsia, Lester 10, ja kumpikin ottelija on kärsinyt vain yhden tappion. Yksi Räsäsen otteluista on lisäksi päättynyt ratkaisemattomaan.

Kello 22.01. Tervetuloa seuraamaan Helsingin nyrkkeilyillan tapahtumia. Niklas Räsäsen raskaan keskisarjan ottelu käynnistyy tuota pikaa, ja sen jälkeen illan kruunaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestarin Eva Wahlströmin MM-ottelu. Kummastakin ottelusta on kaavailtu 10-eräistä.