Lisäajan ihmemies! Näin Jude Bellingham on astunut esiin huipputärkeillä hetkillä

Lisäajan ihmemies! Näin Jude Bellingham on astunut esiin huipputärkeillä hetkillä 2:01
Katso video: Jude Bellingham tietää miten otteluita ratkaistaan.

Jude Bellinghamin loppuhetkien tasoitusmaali sai eilen koko Englannin sekaisin.

Katso pääkuvan videolta: Näin Jude Bellingham on noussut ratkaisijan rooliin viimeisillä hetkillä.

21-vuotias supertähti pelasti saarivaltakunnan jättimäiseltä häpeältä, minkä Slovakialle putoaminen neljännesvälierissä olisi takuuvarmasti aiheuttanut.

Jalkapalloa seuraaville ihmisille tuskin tuli yllätyksenä se kuka sankarin viitan harteilleen otti silloin kun hiekka tiimalasissa oli valumassa loppuun.

Stourbridgen oma poika vaihtoi täksi kaudeksi Dortmundin keltamustat kuninkaan valkoisiin, ja saapui Real Madridin riveihin. Kauden alla jalkapallomaailman asettamat odotusarvot Bellinghamille tuntuivat olevan lähes utopistiset.

Mies itse ei niistä hätkähtänyt vaan pelasi satumaisen debyyttikauden, joka ylitti kaikkein villeimmätkin odotukset. Sen lisäksi, että maaliverkko heilui tiuhaan tahtiin niin Espanjan kuin Euroopankin kentillä, nuoren englantilaisen kypsyys ja itsevarmuus tekivät moniin lähtemättömän vaikutuksen.

Kun Jude Bellingham sunnuntai-iltana räjäytti Veltins-Areenan huutomyrskyyn taidokkaalla saksipotkullaan, pelaaja itse tuijotti tiukasti yleisöön ja totesi viileästi: ”Who else?”.

Retorinen kysymys on enemmän kuin osuva.

Päättyneen seurajoukkuekauden aikana Bellingham teki nimittäin neljä elintärkeää voittomaalia lisäajalla, varsinaisen peliajan jo täytyttyä. Real Madridin rakkaan vihollisen FC Barcelonan hän upotti peräti kahdesti.

Ensin lokakuun lopussa lisäajan toisella minuutilla, ja uudestaan huhtikuussa pelatussa El Clásicossa, lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Jälkimmäinen maali käytännössä ratkaisi mestaruustaistelun pääkaupungin ylpeyden eduksi.

Eikä tässä vielä kaikki. Madridissa numero viisi selässään viilettävä peluri upotti syyskuun alussa Getafen lisäajan viidennellä minuutilla ja Mestarien liigan kirkkaissa valoissa saman sai kokea Union Berlin, 94 minuutilla.

Lienee siis aiheellista muistuttaa lopuksi, että nimi Jude tarkoittaa hepreaksi ylistettyä.

Sitä hän tällä hetkellä todellakin on.
 

Lue myös:

    Uusimmat