Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lisäaineiden tunnistaminen elintarvikkeista on haastavaa

Kuluttaja, ole ostoksilla tarkka, mikäli haluat välttää lisäaineet.
Kuluttaja, ole ostoksilla tarkka, mikäli haluat välttää lisäaineet.
Julkaistu 09.02.2011 14:00(Päivitetty 08.06.2011 09:02)

Lisäaineiden tunnistaminen elintarvikkeista on tavalliselle kuluttajalle vaikeaa siksi, että yhdellä lisäaineella voi olla monta nimeä.

Moni tiedostava kuluttaja kyttää tänä päivänä elintarvikkeista lisäaineita tarkoittavia E-koodeja. Lääkäri Antti Heikkilän listaamat kaksi vahingollisinta lisäainetta ovat nitraatti E250 ja natriumglutamaatti E621.

Heikkilä lisää, ettei E ole silti automaattisesti kirjain, jonka myötä tuote pitäisi heivata roskikseen.

− Esimerkiksi natriumglutamaatin ongelma on siinä, että se on merkitty hyvin harvassa tuotteessa E:llä. Sitä nimitetään tuoteselosteissa myös esimerkiksi aromisuolaksi ja aromivahventeeksi.

Kuluttajan ei ole aina helppo tunnistaa, mitä lisäainetta missäkin tuotteessa on käytetty. Heikkilä perääkin ilmaisuille täsmällisyyttä. Varmin tapa välttää epätoivotut lisäaineet on yksinkertaisesti valmistaa ruokansa itse perusraaka-aineista.

− Erityisesti lasten suhteen on tärkeää, että heille tehdään mössöt itse kotona. Me aikuiset siedämme aika paljon kaikkea, mutta lapset ja vanhukset eivät, Heikkilä sanoo.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa
Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella
Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla
Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa
Hikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa