Lisa kiidätettiin sairaalaan, lääkärit epäilivät tulehdusta – herättyään sai yllätyksekseen kuulla, että oli juuri synnyttänyt vauvan

7:43
Kätilö puolustaa kotisynnytystä, lääkäri muistuttaa riskeistä. Katso video aiheesta!

Englantilaisnainen sai kuulla vasta herättyään sairaalassa, että hän oli juuri synnyttänyt. Naisella ei ollut aavistustakaan, että hän oli ollut raskaana, kertovat muun muassa brittimediat Mirror ja BBC.

Lisa Davey, 27, kiidätettiin viime vuoden huhtikuussa sairaalaan. Hänen terveydentilansa oli heikentynyt, ja ensiavussa lääkärit epäilivät tulehdusta vatsassa.

Lisalla oli pieni kuhmu vatsan kohdalla, ja sen ajateltiin liittyvän mahdolliseen tulehdukseen.

Ultraäänikuvaus kuitenkin osoitti, että Lisa oli 26. viikolla raskaana. Nainen oli saanut raskausmyrkytykseen liittyvän harvinaisen HELLP-oireyhtymän, vaikean raskauskomplikaation.

Duodecim-lehden mukaan tyypillisiä HELLP-oireyhtymän komplikaatioita ovat esimerkiksi hyytymishäiriö, äkillinen hengitysvajaus, munuaisten äkillinen vajaatoiminta, infektiot, keskushermosto-oireet ja maksan vajaatoiminta.

Oireyhtymään liittyy äidille sairastavuuden ja kuolleisuuden riski. Ainoa tehokas hoito raskauden aikana on raskauden keskeyttäminen.

"Minulla ei ollut aavistustakaan, että olin raskaana"

HELLP-oireyhtymä oli edennyt Lisalla myös pitkälle. Hänen terveydentilansa ja elinten toiminta alkoi heiketä. Lääkärit suorittivatkin pikaisesti keisarileikkauksen pelastaakseen vauvan ja äidin hengen.

Danielle Alice Davey syntyi huhtikuussa 2018, 14 viikkoa etuajassa.

Kun Lisa heräsi sairaalassa, hän sai suureksi yllätyksekseen kuulla, että oli juuri saanut lapsen. Hän kertoo, ettei hänellä ollut aavistustakaan raskaudesta. Mitään siihen liittyviä oireita ei ollut ilmennyt ennen synnytystä.

– En voinut uskoa sitä. Olin työskennellyt 80 tuntia viikossa ja nostellut painavia laatikoita. Minulla ei ollut aavistustakaan, että olin raskaana. Minulla ei ollut oireita, Lisa kertoo Mirrorin mukaan.

Nyt Danielle on jo 10 kuukauden ikäinen. Sekä äiti että tyttö voivat hyvin ja viettävät normaalia elämää Lancashiressa, Iso-Britanniassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja