Mainos

Lipponen tukee kolmivuotista tupoa

Puhemies Paavo Lipponen ajaa pitkää tulopoliittista sopimusta. Jos työllisyys ja kilpailukyky turvataan käteen jäävän tulon tasaisella kehityksellä, kuluttajien luottamus säilyy, hän uskoo.

SDP:n puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Paavo Lipponen katsoo taloudellisen tilanteen tukevan valtiovarainministeri Antti Kalliomäen (sd.) ehdottamaa kolmivuotista keskitettyä tuloratkaisua. Lipponen perustelee tarvetta pitkään tulopoliittisen sopimukseen sillä, että mikäli työllisyys ja kilpailukyky turvataan käteen jäävän tulon suotuisalla ja tasaisella kehityksellä, myös kuluttajien luottamus säilyy.

Kotimainen kulutuskysyntä puolestaan pitää edelleen yllä työllisyyttä palveluissa. Turun Sanomiin kirjoittamassaan kolumnissa Lipponen korostaa myös tarvetta tukea tupoa rakenteellisilla työn määrää lisäävillä elementeillä ja investoinneilla. Lipponen korostaa, että samalla on kuitenkin päästävä kiinni rakenteellisiin ongelmiin. Lipponen viittaa Yhdysvaltain ja EU:n tuottavuuseroihin. Yhdysvalloissa tuottavuus on kasvanut 1990-luvun puolivälistä lähtien kolmen prosentin tahtia, kun se EU:ssa on laskenut 1990-luvun alkupuolelta lähtien.

Huomio kiinnittyy Lipposen mukaan mm. siihen, että tehtyjen työtuntien määrä on USA:ssa pysynyt samalla 1 800 tunnin tasolla yli 20 vuotta, mutta EU:ssa se on laskenut 1 800:sta 1 600 tuntiin. Lipponen katsoo, että töitä pitäisi tehdä enemmän ja saada suurempi osa työikäisistä töihin, jotta hyvinvointipalvelut voitaisiin rahoittaa väestön vanhetessa.

Kokoomuksen uudelle puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle Lipponen toivottaa menestystä puolueensa strategian kehittämisessä. Hän toivoo saavansa kokoomukselta talouspoliittisia vaihtoehtoja sen sijaan että ammuttaisiin kaikkea liikkuvaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.