Mainos

Lipponen perää koronlaskua euroalueella

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Euroopan korkotason alentaminen voi tulla pian ajankohtaiseksi. Lipponen totesi Helsingin Sanomien Emu-seminaarissa, ettei nykyistä alempi korkotaso ole vaaraksi euroalueen hintojen vakaudelle. Korkojen lasku vähentäisi kansainvälisen rahoituskriisin mahdollisuutta.

Seminaariin osallistunut EU:n finanssikomissaari Yves-Thibault de Silguy ei halunnut ottaa kantaa Lipposen korkolausuntoon, jota muistuttavia ajatuksia on esittänyt myös Saksan tuleva sosiaalidemokraattinen valtiovarainministeri Oskar Lafontaine. De Silguy totesi kuitenkin, ettei Euroopassa ole meneillään kriisiä; ongelmat ovat Aasiassa ja Venäjällä. Hän luetteli talouden myönteisiä tekijöitä, ja vakuutti, että ensi vuoden jälkeen Euroopan taloudella on kaikki edellytykset kääntyä taas vahvaan nousuun.

Komissaari vahvisti, että vuoden 1999 kasvuennustetta rukataan alle kolmen prosentin, kun komissio ensi viikolla julkaisee puolivuotisennusteensa. Maaliskuussa ensi vuodelle povattiin 3,2 prosentin kasvua. Tämän vuoden kasvuennustetta, 2,8 prosenttia, ei komissaarin mukaan tarvitse pienentää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.