Liperin järkyttävästä kuolonkolarista epäilty vangittiin: Poliisi uskoo huumekuskin törmänneen vastaantulijaan varastetulla autolla

Liperin kuolonkolarissa osallisena ollut mies vangittiin epäiltynä useista rikoksista, kertoo poliisi.

Poliisi epäilee, että Liperissä toisen henkilöauton kylkeen ajanut nuori mies oli varastanut onnettomuusauton ja hän oli autoa ajaessaan useiden huumausaineiden vaikutuksen alla. Miehen uskotaan varastaneen auton Joensuusta kolaria edeltävänä yönä.

22. lokakuuta Liperissä Polvijärventiellä tapahtuneessa kolarissa menehtyi yksi ja loukkaantui kaksi henkilöä.

Rikoksesta epäilty, 1998 vuonna syntynyt mies oli poliisin mukaan ajanut suurta nopeutta Marjalan suunnasta ajaneen henkilöauton keulaan kylki edellä. Epäillyn kyydissä ollut henkilö menehtyi ja molempien autojen kuljettajat joutuivat sairaalaan.

Useita rikosepäilyjä

Poliisi epäilee miestä useista rikoksista.

Häntä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja vammantuottamuksesta.

Poliisi vangitsi rikoksesta epäillyn ja vangitsemisen erityisenä perusteena käytettiin rikollisen toiminnan jatkamisvaaraa. Miehellä on runsaasti rikostaustaa huumausaine- ja omaisuusrikollisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat