Liperin kuolonkolarin esitutkinta avasi onnettomuuden syitä – surmansa saanut nuori kuljettaja oli vahvasti päihtynyt

Liperissä Pohjois-Karjalassa sattui viime syyskuussa henkilöauton ja hevoskuljetusperävaunua vetävän pakettiauton välinen kolari, jossa menehtyi yksi mies. Poliisi on saanut nyt esitutkinnan onnettomuudesta valmiiksi.

Kolari sattui Kuoringan kohdalla valtatiellä 17. Joensuun suunnasta ajanut henkilöauto lähti mutkittelemaan ja ajoi lopulta nokkakolarin Kuopion suunnasta tulleen  yhdistelmäajoneuvon kanssa.

Onnettomuudessa menehtyi 19-vuotias joensuulainen henkilöauton kuljettaja. Poliisin mukaan esitutkinnassa selvisi, että henkilöauton kuljettajalla oli tapahtuma-aikana veressään alkoholia 2,2 promillea. Tämän vuoksi kuljettajaa oli syytä epäillä törkeän liikenneturvallisuuden lisäksi myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Osalle mahdollisesti elinikäisiä vammoja

Kuljettajaa epäiltiin myös kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta, koska vastaan tulleessa pakettiautossa oli neljä henkilöä, jotka saivat jokainen eriasteisia vammoja, joista osa oli erittäin vakavia ja osa saattaa olla jopa elinikäisiä.

Hevoskuljetusvaunussa onnettomuushetkellä ollut hevonen selvisi onnettomuudesta säikähdyksellä, poliisi kertoo.

Kuulustelujen perusteella poliisi olettaa, että henkilöauton kuljettaja menetti autonsa hallinnan päihtymistilansa ja liian kovan tilannenopeuden takia.

Asia ei etene syyteharkintaan, koska ainoa rikoksesta epäilty menehtyi onnettomuudessa. 

Lue myös:

    Uusimmat