Lionel Messin palkitseminen haukuttiin "skandaaliksi" – tasatilanne kääntyi argentiinalaistähden eduksi

Lionel Messi palkittiin Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden miespelaajana Lontoossa maanantaina. Tämä aiheutti raivoa Erling Haalandin kotimaassa Norjassa. 

Messi ohitti valinnassa Haalandin ja kolmannen finalistin, PSG:n ja Ranskan maajoukkueen tähtihyökkääjän Kylian Mbappen

36-vuotiaan Messin – joka voitti palkinnon myös vuosi sitten johdatettuaan Argentiinan maailmanmestariksi – valintaa voidaan pitää erikoisena. Vaikka hän pelasi hyvän kevätkauden ranskalaisessa PSG:ssä ja loisti myöhemmin MLS:n Inter Miamissa, Erling Haalandin vuosi Manchester Cityssä oli huima. 

Norjalaiskärki voitti Cityssä huiman triplan, minkä lisäksi 23-vuotias Haaland on mättänyt osumia maali per ottelu -tahdilla. 

– Erittäin outo päätös. Palkinto olisi pitänyt mennä Erling Haalandille, brittiläisen The Timesin urheilutoimituksen pomo Martyn Ziegler linjasi. 

Norjassa sanavalinnat olivat railakkaampia. 

– Sanoisin, että tämä on skandaali, NRK:n toimittaja Carl-Erik Torp linjasi Dagbladetin mukaan

– Täysin väärin, jalkapalloasiantuntija Lars Tjärnås kommentoi VG:lle.  

Äänestykseen laskettiin valmentajien, pelaajien, toimittajien ja fanien ääniä. Yleislinja oli se, että valmentajat ja journalistit suosivat Haalandin valintaa, pelaajat ja fanit Messin palkitsemista. 

Messi ja Haaland saivat äänestyksessä yhtä paljon pisteitä, mutta maajoukkuekapteenien antamat ykkössijat ratkaisivat pelin argentiinalaisen eduksi (kuva alla). 

Fifan palkinto on jaettu vuodesta 2016 lähtien. Messi on vienyt sen kolmesti ainoana pelaajana.  

Parhaan naispelaajan palkinnon sai Barcelonaa ja Espanjan maajoukkuetta edustava Aitana Bonmati. Vuoden valmentajien pystit menivät Manchester Cityn Pep Guardiolalle ja Englannin maajoukkueen Sarina Wiegmanille

Juttua korjattu klo 13.38: Messi ja Haaland saivat äänestyksessä yhtä paljon pisteitä, ei ykkössijoja. 

Lue myös:

    Uusimmat