Lionel Messin ja Argentiinan tuska jatkui VAR:in antamasta avusta huolimatta – hämmentävä episodi kesti useita minuutteja

Lionel Messi ja Argentiina ovat putoamassa Copa Americasta jo alkulohkovaiheessa. Maan tuskaa lisäsi 1-1 tasapeliin päättynyt lohkovaiheen toinen peli Paraguayn kanssa. Messi onnistui tuomaan Argentiinan tasoihin hämmentävän kauan kestäneen VAR-tarkistuksen jälkeen.

Argentiina oli hävinnyt avausottelun Kolumbialle ja se tarvitsi kipeästi pisteitä toisesta ottelusta. Paraguayn Richard Sánchez siirsi maansa johtoon 37. minuutin pelin kohdalla. Argentiina sai toisella puoliajalla viimeisen oljenkortensa jatkopeleihin, kun maalle tuomittiin rangaistuspotku.

Tilannetta tarkasteltiin VAR:in kautta peräti kuusi minuuttia. Lopulta pilkku tuomittiin, sillä Lautaro Martínezin laukaus oli muuttanut Paraguayn puolustaja Iván Pirin kädestä, joka ei ollut tilanteessa luonnollisessa peliasennossa.

Messi ei pilkulta erehtynyt, vaan tasoitti ottelun. Tappio oli kuitenkin todella lähellä, sillä Paraguay sai viisi minuuttia myöhemmin pilkun, jonka argentiinalaisvahti Franco Armani onnistui kuitenkin torjumaan.

Argentiina on lohkonsa viimeisenä heikommalla maalierolla kuin Qatar, jonka se kohtaa alkulohkovaiheen päätöskierroksella. Maa tarvitsee voiton Qataria vastaan ja mahdollisesti myös apua muilta.

Kolumbia kaatoi Qatarin omassa ottelussaan 1-0 ja varmisti myös lohkovoittonsa ennen viimeistä kierrosta.